Tomaat-garnaal met watermeloen

Een populaire combinatie: tomaat met watermeloen. Een heerlijk fris zomerslaatje kan je maken met deze twee ingrediënten. Jeroen maakt er een echte zomerklassieker mee door toevoeging van handgepelde grijze garnalen. Een toppertje!

Ingrediënten

  • 4 tomaat
  • een scheut olijfolie
  • een klontje boter
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 6 ansjovisfilet
  • 1 limoen
  • 400 g watermeloen
  • 500 g grijze garnalen
  • 1 bussel rucola
  • 2 zakje mozzarella

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Laat ze nadien even afkoelen in wat ijswater.

kookvraag Emonderen

Laat een scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan. Snijd het brood in kleine blokjes en bak de blokjes goudbruin in de vetstof. Laat de croutons even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.

Snijd de ansjovis heel fijn en doe ze in een kom. Pers het sap van de limoen erbij en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Meng alles even onder elkaar.

Snijd de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de blokjes bij de dressing met ansjovis.

Pel de tomaten, snijd ze in vier en haal de zaadjes eruit. Snijd de tomatenpartjes in blokjes en voeg ze toe aan de watermeloen. Meng alles al eens goed onder elkaar en hou de salade even fris.

Pel de garnalen en spoel de rucola.

Laat de bolletjes mozzarella even uitlekken en breng de bolletjes op smaak met wat peper, zout en een likje olijfolie.

Schep een flinke lepel salade van watermeloen en tomaat op een bord. Leg er wat bolletjes mozzarella tussen en verdeel er wat garnalen en broodcroutons over. Werk de salade af met enkele blaadjes rucola.

Tomaat-garnaal met watermeloen