Tom Yum Goong

Wie ooit al eens naar Thailand reisde, hield er misschien wel een pittig vakantielief met de naam Tom aan over. Deze Tom Yum Goong is een klassieke Thaise soep van garnalen en andere verse ingrediënten, zoals citroengras, laoswortel en limoen. Jeroen werkt de soep af met beukenzwammen en zomerse kerstomaatjes.

Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon
  • 2 stengels citroengras
  • 4 limoenblaadjes
  • 40 g laoswortel
  • 0.5 rode chilipeper
  • 2 sjalot
  • 1 limoen
  • 2 eetlepel Tom Yum Goong pasta
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g beukenzwammen
  • 12 scampi's
  • 0 een scheutje vissaus
  • 1 koffielepel kristalsuiker
  • 2 lente-uien
  • 0 enkele takjes koriander

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.

Snijd het citroengras in stukken en leg het in de bouillon. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en voeg deze ook toe aan de bouillon.

Snijd de laoswortel in fijne plakjes en doe ze bij de bouillon.

Snipper de chilipeper. Pel en snipper de sjalotten. Doe de chili en de sjalot bij de bouillon.

Pers de limoen uit en kruid de bereiding met de Tom Yum Goong pasta.

Halveer de kerstomaten en doe ze in de bouillon.

Snijd de beukenzwammen los en doe ze bij de bouillon.

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat ze mee garen in de groentebouillon. Voeg er een scheutje vissaus en de suiker aan toe.

Snipper de lente-uien.

Werk de Tom Yum Goong af met de gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.

Tom Yum Goong