Toast steak tartaar met remoulade van knolselder

We kennen allemaal de klassieke steak tartaar met frietjes. Waarom deze laatste niet eens omruilen voor een goed krokant toastje. Voeg er dan nog een frisse knolseldersla aan toe en je hebt een verrukkelijke maaltijd.

Ingrediënten

  • water
  • zout
  • 0.25 knolselder
  • een scheutje azijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 dooier
  • olijfolie
  • peper
  • 2 sjalot
  • 20 g augurk
  • 1 koffielepel ketchup
  • Tabasco
  • worcestersaus
  • 0.25 bussel peterselie
  • enkele takjes dragon
  • 800 g roggebrood

Benodigdheden

  • een mandoline
  • een garde
  • een goed scherp vleesmes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot met gezouten water aan de kook.

Schil de knolselder en rasp hem in fijne reepjes (julienne) met de mandoline. Laat de reepjes kort koken. 

Giet de reepjes af, spoel onder koud water en laat uitlekken. 

Verzamel het eigeel, het scheutje water, de azijn en de mosterd in een kom. 

Giet er beetje bij beetje de olie bij en mix tot je een gladde mayonaise bekomt. Breng op smaak met zout en peper. 

Pel de sjalot en snipper fijn. 

Hak de kappertjes en augurken in kleine stukjes. 

Snijd het vlees eerst in dunne lapjes. Snij deze lapjes vervolgens in zeer fijne reepjes, die je dan in uiterst fijne stukjes snijdt.

tip Het is zeer belangrijk dat je het verse vlees snijdt, en niet maalt. Een vlijmscherp mes is dus onmisbaar om een topresultaat te verkrijgen.

Blijf nog een tijdje snijden en hakken zodat het vlees zo fijn mogelijk is. Dit kost een beetje tijd en moeite, maar het resultaat is het waard.

Doe het fijngehakte vlees in een mengschaal en voeg er de sjalot, kappertjes en augurken aan toe.

Schep een lepel mayonaise en wat ketchup bij de vleesbereiding. Meng en bepaal wanneer de tartaar smeuïg is. Het vlees mag niet zwemmen in de saus, dus hou het bescheiden.

Breng op smaak met wat tabasco, worcestersaus, een snuifje zout en wat peper van de molen. 

Leg de reepjes knolselder in een schaal en voeg er wat fijngehakte sjalot aan toe. 

Kuis je plank goed af en hak de peterselie fijn. Meng deze onder de steak tartaar. Hak ook de dragon fijn en voeg toe aan de knolselder. 

Voeg wat mayonaise en een scheutje azijn toe aan de salade en roer alles om. Kruid af met zout en peper. 

Snijd het brood in plakjes en besprenkel met olijfolie. 

Rooster het brood tot het krokant is. 

Beleg het geroosterde brood royaal met de steak tartaar. Leg daarop wat van de knolseldersalade.

Laat het smaken!

Toast steak tartaar met remoulade van knolselder