We maken het je supergemakkelijk vandaag met rabarbermoes die we samen met plakken zwarte pens op dikke sneden geroosterd brood leggen. Een goede kok herken je vaak aan eenvoudige dingen ...
Ingrediënten
- boter
- 500 g rabarber
- 2 Jonagold appel
- 40 g Gember (stukje knol)
- 150 g kristalsuiker
- 200 g veldsla
- 1 koffielepel mosterd
- 1 eetlepel sherryazijn
- 0.5 koffielepel honing
- 2 dl slaolie
- peper
- zout
- 4 zwarte pens
- 1 brood
Benodigdheden
- een garde
Bereiding
De rabarbermoes
Smelt een klont boter in een kookpot.
Schil de rabarber en snijd de stelen in stukken. Stoof ze in de boter.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Doe ze bij de rabarber.
Schil de gember. Rasp hem ook bij de rabarber. Roer er de suiker door.
Laat onder een deksel tot moes koken op een zacht vuur.
De salade
Was de veldsla. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng de mosterd met de azijn en honing. Giet er in een fijne straal de olie bij en klop met een garde tot mayonaise. Voeg een klein beetje water toe als de vinaigrette te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
De pensen en de toast
Snijd de pensen in schuine plakken.
Smelt een klont boter in een pan. Bak de plakken pens op een niet te hoog vuur aan beide kanten.
Snijd 4 dikke sneden van het brood. Rooster ze in de broodrooster.
Meng de mayonaise door de veldsla. Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
Schep wat rabarbermoes op elke toast. Verdeel er de pens over en werk af met de veldsla.