Toast met pancetta, feta en drie sausjes

Dit is een Griekse BLT sandwich. Het is een typisch Engelse clubsandwich met bacon, tomaat en sla, gecombineerd met drie soorten tapenade.

Ingrediënten

  • 220 g zongedroogde tomaten
  • een takje basilicum
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • een snuif oregano
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • een snuif cayennepeper
  • 50 g olijven
  • 2 ansjovisfilets
  • 0.25 citroen
  • 0.25 bussel platte peterselie
  • een snuif zout
  • een snuif cayennepeper
  • 1 teen knoflook
  • 100 g Griekse yoghurt
  • enkele takjes dille
  • 5 blaadjes munt
  • 0.25 citroen
  • peper
  • 12 sneetjes pancetta
  • 16 sneden toastbrood
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 rode ui
  • 1 puntpaprika
  • 200 g feta
  • balsamicoazijn
  • rucola

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • een blender
  • satéstokjes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Tapenade 1

Doe de zongedroogde tomaten in de blender. Giet er een beetje olijfolie uit het potje bij.

Doe er tomatenpuree, basilicum, een snuif oregano, een snuif paprikapoeder en wat cayennepeper bij.

Mix tot tapenade. Houd apart.

Tapenade 2

Doe de olijven met de ansjovisfilets, citroensap en peterselie in de blender. Kruid met zout en cayennepeper.

Mix tot tapenade. Houd apart.

Tapenade 3

Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de yoghurt.

Snipper de dille en de munt. Roer ze door de yoghurt en beng op smaak met peper en citroensap.

De toast

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Leg de plakjes pancetta naast elkaar op een ovenplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en laat ze nog enkele minuten bakken. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier zodat de plakjes krokant worden.

Rooster het brood krokant in de oven of broodrooster.

Snijd de komkommer in dunne plakjes.

Pel de ui en snijd hem in ringen.

Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd hem in reepjes.

Smeer een geroosterde boterham in met yoghurttapenade. Leg er komkommer, rode ui, paprika en een plakje pancetta op.

Smeer een tweede boterham in met yoghurttapenade en leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de eerste toast. Smeer tomatentapenade op de bovenkant. Leg er komkommer, ui, paprika en pancetta op.

Smeer een derde toast in met tomatentapenade. Leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de tweede toast en smeer er olijventapenade op. Leg er komkommer, ui, paprika en een plakje pancetta op.

Smeer een vierde toast in met olijventapenade en leg met de besmeerde kant naar beneden op de vorige toast.

Snijd eventueel de randen van de toast weg met een gekarteld mes. Snijd de club eventueel in twee driehoeken. Zet eventueel alles vast met een satéprikker.

Was de rucola en snijd de feta in blokjes. Serveer de toast met rucola en een paar blokjes feta. Doe een likje balsamico-azijn over de salade.

Toast met pancetta, feta en drie sausjes