Toast met hummus, tonijn en piperade

Jeroen tovert een lekkere lunch op tafel. Zuurdesemtoast met huisgemaakt, spicy hummus en een salade met tonijn en paprika on top.

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • zout
  • 1.5 teentje look
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 koffielepel tahinpasta
  • enkele druppels sesamolie
  • 1.5 eetlepel Griekse yoghurt
  • een flinke koffielepel sambal
  • 0.5 limoen
  • 1 snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 snuif komijn
  • een flinke eetlepel ansjovis
  • een flinke eetlepel kappers
  • een handvol zwarte olijven
  • 1 blikje tonijn
  • enkele takjes oregano
  • enkele takjes platte peterselie
  • 1 scheutje xeresazijn
  • zuurdesembrood
  • enkele plukjes waterkers
  • enkele blaadjes rucola

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de kikkererwten in een steelpannetje met gezouten water en breng het geheel aan de kook. 

Pel een teentje look en leg er de helft van in het steelpannetje. 

Breng het water met de kikkererwten verder op smaak met enkele fijngehakte takjes tijm en enkele laurierblaadjes. 

Zet een sautoir met een flinke scheut olijfolie op het vuur. 

Snipper een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.

Giet de gare kikkererwten af en haal de laurier eruit. 

Giet de kikkererwten in de beker van de blender en mix ze fijn. Haal het deksel van de beker en laat verder afkoelen. 

Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd ze verder in slierten. Laat de paprika’s meestoven met de sjalot.

Voeg er een extra scheut olijfolie aan toe en laat de groenten verder stoven. 

Doe de tahinpasta bij de afgekoelde kikkererwten met de sesamolie, de Griekse yoghurt, de sambal, het limoensap, zout, gerookt paprikapoeder en komijn. 

Mix het geheel verder fijn tot een gladde hummus en laat afkoelen in de koelkast. 

Zet het vuur onder de paprika’s uit.

Doe er de ansjovis, de kappertjes en de zwarte olijven bij. Laat de tonijn uitlekken en voeg ook toe aan de groenten in de sautoir.

Snijd de verse oregano en platte peterselie fijn en meng onder de groenten met een scheut xeresazijn. 

Laat ook de groenten met tonijn afkoelen in de koelkast.

Snijd enkele sneden van het brood. Smeer de sneden in met een teentje look en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de sneden brood even in de oven onder de grill.

Haal de toast uit de oven en smeer er een flinke laag hummus over. Werk af met de afgekoelde salade en enkele plukjes waterkers en rucola. 

Toast met hummus, tonijn en piperade