Toast champignon met roerei en blauwe kaas

Een in de oven geroosterde toast, roerei, gebakken champignons en wat verbrokkelde blauwe kaas: misschien een van de meest eenvoudige gerechten die we ooit maakten in Dagelijkse kost, maar tegelijk ook heel lekker. Ben je geen fan van blauwe kaas? Dan laat je die natuurlijk gewoon weg.

Ingrediënten

  • 1 brood
  • olijfolie
  • boter
  • 500 g champignon
  • peper
  • zout
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 4 ei
  • 200 g blauwe kaas
  • 0.5 bussel bieslook

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de ovengrill.

Snijd vier dikke sneden brood. Leg ze op een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Rooster ze onder de ovengrill. Draai ze halverwege de baktijd om.

Smelt een klont boter in een pan.

Borstel de champignons en snijd of scheur ze in grote stukken. Bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.

tip
Bak altijd eerst de champignons en doe er dan pas de sjalot en de knoflook bij. Anders gaan de champignons stoven in plaats van bakken.

Pel en halveer de sjalot. Snijd in halve ringen. Stoof aan met de champignons.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de champignons.

Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

Smelt een klontje boter in een tweede pan. Maak roereieren. Ze mogen nog wat ‘sappig’ zijn.

Doe wat roerei op de toast. Schep er gebakken champignons op. Verkruimel er een beetje blauwe kaas over.

Snipper de bieslook. Werk de toast af met de bieslook.

Toast champignon met roerei en blauwe kaas