Tiramisu met chocolade en banaan

Jeroen gebruikt geen alcohol in deze tiramisu, maar wel chocolade en bananen. Het is een lekkere variatie op het klassieke Italiaanse dessert die vooral chocoladeliefhebbers zullen appreciëren.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eierdooier
  • 200 g chocolade
  • 500 g mascarpone
  • 1 dopje amandelextract
  • 200 g lange vingers
  • 1 kopje koffie
  • 4 banaan
  • een handvol chocoladeschilfers

Benodigdheden

  • een keukenmachine met klopper
  • een spatel

Partners

Bereiding

Bereiding

Klop de volledig eieren, de eierdooiers en de suiker tot ruban met de keukenmachine.

Breek de chocolade in stukken in een kom die op een kookpot past. Breng water aan de kook in de kookpot en zet er de kom met chocolade op. Smelt de chocolade au bain-marie.

Meng de mascarpone door de ruban met de keukenmachine. Voeg er het amandelextract aan toe.

Klop de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.

Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.

Doop de lange vingers in de koffie. Leg ze naast elkaar in één laag in een platte schaal.

Snijd een paar bananen in plakjes. Leg een laag bananen op de koekjes.

Schep het mascarponemengsel over de bananen en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

Snijd de rest van de bananen in plakjes en verdeel ze over de tiramisu. Werk af met chocoladeschilfers.

Tiramisu met chocolade en banaan