Tiramisu met advocaat en banaan

Het klassieke Italiaanse dessert in een origineel jasje. Bereid eerst de basis van ruban, mascarpone en opgeklopt eiwit om dan oneindig te kunnen variëren. Deze luxueuse versie met banaan en advocaat is een aanrader. 

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 500 g mascarpone
  • 2 eetlepel advocaat
  • 1 koffielepel advocaat
  • 1 kopje koffie
  • 200 g lange vingers
  • 1 banaan
  • 100 g witte chocolade
  • een snuif cacaopoeder

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breek de eieren. Vang de eiwitten op in een mengkom en de eierdooiers in een andere kom. 

Klop de eierdooiers even los alvorens de suiker toe te voegen. Klop het geheel vervolgens tot een bleke ruban. Voeg er tenslotte de zaadjes van een vanillestokje aan toe. 

Klop de eiwitten intussen op. 

Meng eerst de mascarpone en vervolgens de advocaat onder de ruban. 

Spatel er vervolgens de eiwitten onder en doe het geheel in een spuitzak. 

Dompel de koekjes kort in de koffie en schik ze in een glas of een schotel als de eerste laag van de tiramisu. 

Doe er de advocaat over en leg daar enkele schijfjes banaan op. 

Spuit er tenslotte een laag van de mousse over met behulp van de spuitzak. Herhaal de vorige stappen tot je schotel of het glas gevuld is. 

Werk het geheel af met enkele schilfers van witte chocolade en cacaopoeder. 

Tiramisu met advocaat en banaan