Thaise wrap, toast met gerookte forel en dadels met spek

Organiseer een gezellige e-peritief met vrienden en familie waar uiteraard de lekkere versnaperingen niet mogen ontbreken. Deze hapjes zijn in een handomdraai klaargespeeld en vormen het perfecte trio om je drankje te vergezellen. 

Ingrediënten

  • 18 dadels
  • enkele sneden ontbijtspek
  • olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • 2 eetlepel honing
  • 4 sneetje roggebrood
  • 1 flinke eetlepel donkerbruine suiker
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel limoensap
  • 1 limoenblaadje
  • 0.5 teentje look
  • 1 stuk gember
  • 0.25 rode chilipeper
  • 0.25 Chinese kool
  • 1 wortel
  • 2 stengel lente-ui
  • 50 g sojascheut
  • enkele radijzen
  • 100 g kruidenkaas
  • 100 g forel
  • 2 stengels lente-ui
  • olijfolie
  • enkele blaadjes munt
  • enkele blaadjes koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De dadels

Verwarm de oven voor op 200°C.

Wikkel de dadels in de lapjes spek, leg ze op een ovenplaat en besprenkel met wat olijfolie.

Pluk enkele takjes tijm en hak ze fijn. Verdeel de tijm over de dadels. Lepel er wat honing over. Schuif de ovenplaat enkele minuten in de voorverwarmde oven tot de dadels in spek gaar zijn.

tip Als de dadels gaar zijn, zet de oven dan af maar laat de dadels in de oven staan om ze warm te houden.

Snijd enkele sneetjes roggebrood in stukken. Leg ze op een ovenschaal. Besprenkel de stukjes brood met wat olijfolie en schuif de bakplaat in de oven tot de stukjes brood mooi geroosterd zijn. 

De salade

Doe de bruine suiker met de olijfolie, de sojasaus, de sesamolie en het sap van de limoen in een klein kommetje.

Snijd de nerf uit het limoenblad en snipper het blad heel fijn. Voeg toe aan de dressing.

Pel de look en schil de gember. Snijd de chilipeper fijn. Rasp er de look en de gember in. Werk de dressing volgens persoonlijke smaak af.

Zet een grillpan op het vuur.

Snijd de Chinese kool heel fijn en doe in een mengkom. Schil de wortel en snijd hem in hele dunne reepjes. Voeg de reepjes toe aan de Chinese kool. Snijd de lente-ui fijn en meng hem onder de groenten. Voeg er de sojascheuten aan toe en werk de salade af door er de dressing onder te mengen.

De toast

Leg enkele ijsblokjes in een kommetje en giet er een scheutje water bij. Snijd het loof en het wortelpuntje van de radijzen weg en spoel ze schoon. Snijd elke radijs in dunne plakjes. Bewaar de plakjes even op het ijswater.

Bedek de toasten van roggebrood met een laagje kruidenkaas.

Verdeel de gerookte forel oven de toasten en werk af met wat schijfjes lente ui en plakjes radijs.

De Thaise wrap

Giet een likje olijfolie op het tortillavel en wrijf de olijfolie uit. Draai het vel om en leg de salade in het midden van het tortillavel. Pluk enkele blaadjes van de munt en de koriander en leg ze op de salade in de wrap.

Rol de wrap op en grill in de pan.

Schik de dadels en de toastjes op een plateau. Snijd de wraps in ringen en schik tussen de andere hapjes. Geniet van de aperitief! 

Thaise wrap, toast met gerookte forel en dadels met spek