Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Een heerlijk geurende one pot wonder met stukjes gebakken kip, blokjes rammenas, Thaise aubergines en zoete aardappel. Kortom, alles wat je nodig hebt om een evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.

Tip: Thaise aubergines vind je in de Aziatische supermarkt. Je kan ze ook vervangen door de klassieke aubergine. Reken één aubergine per twee personen.

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet
  • peper
  • zout
  • arachideolie
  • een snuif kipkruiden
  • 1 zoete aardappel
  • 300 g rammenas
  • 1 rode ui
  • 2 teentje look
  • 30 g gember
  • 5 aubergine
  • 2 koffielepel rode currypasta
  • 4 limoenblaadjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 sjalot
  • 125 g basmatirijst
  • een scheutje vissaus
  • 1 limoen
  • enkele takjes koriander
  • chilipeper

Benodigdheden

  • stoofpot
  • dunschiller
  • rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pot en bak de kippenblokjes goudbruin.

Schil de zoete aardappel, de rammenas en de rode ui. Snijd ze in grove stukken. 

Schep de gebakken kip uit de pot en hou even apart. Stoof de rode ui, de zoete aardappel en de stukken rammenas aan in dezelfde kookpot.

Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gestoofde groenten. Schil en rasp de gember er ook bij.

Snijd de kroontjes van de aubergines en snijd ze in vier. Laat kort meestoven en voeg daarna de currypasta toe, gevolgd door de limoenblaadjes.

Voeg enkele minuten later de tomatenblokjes, de kokosmelk en een scheutje water toe.

Leg de kip terug in de pot en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de curry 25 minuten zachtjes pruttelen.

Pel de sjalot en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de sjalot in aan. 

Spoel de rijst kort onder koud water en voeg deze toe aan de sjalot. Voeg er twee delen water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst gaar.

Werk de curry af met een scheutje vissaus en wat limoensap.

Serveer enkele lepels rijst met de curry en werk af met wat verse pluksels koriander, een limoenpartje en eventueel wat extra fijngesneden chilipeper.

Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas