Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een mandoline

Bereiding

De dressing

Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar. 

Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus. 

Laat de dressing afkoelen in de koelkast.

De salade

Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Vul een kom met water en ijsblokjes.

Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.

Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.

Pel en snipper de rode ui.

Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.

Snipper de Chinese kool.

Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.

Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.

Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.

Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.

Afwerken en serveren

Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten. 

Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.

4 personen

50 minuten

Benodigdheden:

een mandoline

Ingrediënten

Thaise groentesalade met pindadressing

In deze salade zitten vooral heel veel groenten. Er gaat een heerlijke dressing over op basis van kokos en pinda.

Bereiding

De dressing

Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en meng goed door elkaar. 

Voeg er een scheutje rijstazijn aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus. 

Laat de dressing afkoelen in de koelkast.

De salade

Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Vul een kom met water en ijsblokjes.

Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater.

Snijd de komkommer zonder de zaadjes op dezelfde manier in reepjes.

Pel en snipper de rode ui.

Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.

Snipper de Chinese kool.

Haal de groenten uit het ijswater en laat ze goed uitlekken. Meng alle gesneden groenten door elkaar.

Hak de munt en de koriander niet te fijn en doe ze bij de groenten. Houd wat koriander opzij voor de afwerking.

Pers de limoen en snipper de chilipeper fijn. Doe ze ook bij de groenten.

Meng de eiernoedels met sojasaus en zoetzure saus naar smaak.

Afwerken en serveren

Giet (een deel van) de dressing over de groenten. Meng de eiernoedels met (een deel van) de groenten. 

Hak de pinda’s grof en schep ze door de salade. Werk af met plukjes koriander.

Dagelijkse Kost een.be