Thaise gazpacho met rivierkreeftjes en lookcroutons

Heb je zin in soep op een warme dag? Probeer deze oosterse variant van gazpacho dan eens! Een heerlijk verfrissend soepje met knapperige lookcroutons.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 gele paprika
  • 0.5 komkommer
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt
  • 40 g gember
  • 1 theelepel currypasta
  • 1 stengel citroengras
  • 1 blik kokosmelk
  • een scheutje water
  • een scheutje lookolie
  • een scheutje chiliolie
  • een scheutje vissaus
  • een scheutje rijstazijn
  • 2 limoen
  • 1 biobrood
  • 200 g rivierkreeftje
  • enkele druppels basilicumolie

Benodigdheden

  • een blender
  • keukenpapier
  • een zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.

Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.

Snijd de citroengrasstengel fijn en voeg toe.

Voeg de kokosmelk samen met een scheutje water, wat chiliolie en enkele druppels lookolie toe en mix alles fijn.

Breng de gazpacho op smaak met een scheutje vissaus, een scheut rijstazijn en het limoensap. Mix de soep opnieuw en laat afkoelen in de koelkast.

Snijd ondertussen het brood in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit een scheut lookolie in een pan en bak de blokjes brood tot ze krokant zijn.

Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.

Zeef de afgekoelde gazpacho.

Serveer de koude gazpacho met een paar lookcroutons, wat rivierkreeftjes, enkele blaadjes koriander en een paar druppels basilicumolie.

Thaise gazpacho met rivierkreeftjes en lookcroutons