’t Is tijd om je wok nog eens op te diepen. Jeroen bereidt een heel eenvoudige Thaise schotel met reepjes rundvlees en verse groenten. Een schep rode currypasta zorgt voor de kruidige aroma’s en romige kokosmelk maakt het allemaal een beetje exotischer. De currypasta kan je kopen in de Oosterse winkel of een grote supermarkt. Daar vind je ook een kwalitatieve vissaus en de ongezoete kokosmelk. Dit gerecht is in 1-2-3 klaar en vermoedelijk ook in 1-2-3 naar binnen gespeeld.

Ingrediënten


Benodigdheden

een wok

Partners

Thaise curry met rundvlees, broccoli en aubergine

Spoel vooraf alle groenten en verse kruiden.

Pel de ui en snipper die fijn.

Zet een stoofpot op een matig vuur en doe er een scheutje arachideolie (of olijfolie) in. Stoof daarin de snippers ui.

Giet de (losse) rijst bij de ui en roer. Laat de rijst heel even meestoven. Voeg nu water (of bouillon toe) en zet het deksel op de pot. Gebruik een dubbele hoeveelheid vocht in verhouding tot de rijst. Respecteer de aangegeven gaartijd voor de rijst die je gebruikt. Hou de rijst nadien warm.

Pel de sjalotten en snij ze overlangs in plakken. Snij de plakjes vervolgens in lange reepjes. Ze hoeven niet te fijn gesneden te zijn.

Snij de ongeschilde aubergine overlangs in dikke plakken en vervolgens in blokjes.

Versnijd de broccoli in zeer kleine roosjes. De dikke steel gebruiken we niet.

Pel de look en snij de teen in kleine stukjes. Pel ook het stuk gemberknol en snij het in flinterdunne reepjes, alsof het lucifers zijn.

Snij het stuk rundvlees in hapklare reepjes van ongeveer 1 cm dik.

Plaats de wok op een stevig vuur. Schenk er wat arachideolie in en bak de stukjes rundvlees in de hete olie.

Voeg vervolgens de stukjes knoflook en de helft van de reepjes gember.

Lepel er de rode currypasta bij. Deze (verse) pasta kan je verkrijgen in de Oosterse supermarkt. Een overschot currypasta kan je ook makkelijk bewaren in de koelkast voor een volgende wokbeurt. Gebruik meer of minder van de pasta, naar persoonlijke smaak.

Schud de pan regelmatig op en laat het vuur op een hoge stand staan. Laat de currypasta even meebakken.

Voeg na een paar minuten de rest van de gember en de stukjes broccoli en aubergine toe. Indien nodig gebruik je ook wat extra arachideolie.

Schenk vervolgens een scheutje van de zoute vissaus in de wok. (Deze saus zorgt ervoor dat je geen extra zout hoeft toe te voegen.) Proef tussendoor even om de zoutbalans te checken.

Laat de hele wokmengeling even verder bakken en schenk er dan de kokosmelk bij. Gebruik ongezoete kokosmelk. (Check het label, want de zoete versie is bestemd voor dessertbereidingen.) Roer alles om.

Blijf wokken en laat de kokosmelk even inkoken tot de groenten beetgaar zijn.

Serveer de wokschotel recht uit de pan op een flinke schep van de (Basmati) rijst. Werk elk bord af met grof gesneden of gescheurde blaadjes verse koriander.

Dagelijkse Kost

4 personen

30 minuten

Benodigdheden:

een wok

Ingrediënten

Thaise curry met rundvlees, broccoli en aubergine

’t Is tijd om je wok nog eens op te diepen. Jeroen bereidt een heel eenvoudige Thaise schotel met reepjes rundvlees en verse groenten. Een schep rode currypasta zorgt voor de kruidige aroma’s en romige kokosmelk maakt het allemaal een beetje exotischer. De currypasta kan je kopen in de Oosterse winkel of een grote supermarkt. Daar vind je ook een kwalitatieve vissaus en de ongezoete kokosmelk. Dit gerecht is in 1-2-3 klaar en vermoedelijk ook in 1-2-3 naar binnen gespeeld.

Thaise curry met rundvlees, broccoli en aubergine

Spoel vooraf alle groenten en verse kruiden.

Pel de ui en snipper die fijn.

Zet een stoofpot op een matig vuur en doe er een scheutje arachideolie (of olijfolie) in. Stoof daarin de snippers ui.

Giet de (losse) rijst bij de ui en roer. Laat de rijst heel even meestoven. Voeg nu water (of bouillon toe) en zet het deksel op de pot. Gebruik een dubbele hoeveelheid vocht in verhouding tot de rijst. Respecteer de aangegeven gaartijd voor de rijst die je gebruikt. Hou de rijst nadien warm.

Pel de sjalotten en snij ze overlangs in plakken. Snij de plakjes vervolgens in lange reepjes. Ze hoeven niet te fijn gesneden te zijn.

Snij de ongeschilde aubergine overlangs in dikke plakken en vervolgens in blokjes.

Versnijd de broccoli in zeer kleine roosjes. De dikke steel gebruiken we niet.

Pel de look en snij de teen in kleine stukjes. Pel ook het stuk gemberknol en snij het in flinterdunne reepjes, alsof het lucifers zijn.

Snij het stuk rundvlees in hapklare reepjes van ongeveer 1 cm dik.

Plaats de wok op een stevig vuur. Schenk er wat arachideolie in en bak de stukjes rundvlees in de hete olie.

Voeg vervolgens de stukjes knoflook en de helft van de reepjes gember.

Lepel er de rode currypasta bij. Deze (verse) pasta kan je verkrijgen in de Oosterse supermarkt. Een overschot currypasta kan je ook makkelijk bewaren in de koelkast voor een volgende wokbeurt. Gebruik meer of minder van de pasta, naar persoonlijke smaak.

Schud de pan regelmatig op en laat het vuur op een hoge stand staan. Laat de currypasta even meebakken.

Voeg na een paar minuten de rest van de gember en de stukjes broccoli en aubergine toe. Indien nodig gebruik je ook wat extra arachideolie.

Schenk vervolgens een scheutje van de zoute vissaus in de wok. (Deze saus zorgt ervoor dat je geen extra zout hoeft toe te voegen.) Proef tussendoor even om de zoutbalans te checken.

Laat de hele wokmengeling even verder bakken en schenk er dan de kokosmelk bij. Gebruik ongezoete kokosmelk. (Check het label, want de zoete versie is bestemd voor dessertbereidingen.) Roer alles om.

Blijf wokken en laat de kokosmelk even inkoken tot de groenten beetgaar zijn.

Serveer de wokschotel recht uit de pan op een flinke schep van de (Basmati) rijst. Werk elk bord af met grof gesneden of gescheurde blaadjes verse koriander.