Thaise curry met kokos

Dop de erwtjes voor dit gerecht zelf als het mogelijk is. Een vers gedopte erwt smaakt namelijk fantastisch – een beetje als een snoepje. Ze zijn maar een van de groenten in deze frisse curry die heel gemakkelijk te bereiden is.

Ingrediënten

  • 400 g erwten
  • 330 ml kokosmelk
  • 4 koffielepels currypasta
  • 1 ajuin
  • 2 dl water
  • 1 teen knoflook
  • 40 g gember
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 tomaten
  • 2 builtje rijst
  • zout
  • 0.5 broccoli
  • 200 g sluimererwten
  • 0.5 chilipeper
  • 3 eetlepel vissaus
  • enkele lente-uien

Benodigdheden

  • een wok of grote pan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Dop de erwtjes als je verse erwten gebruikt.

Zet de wok op het vuur met een klein scheutje kokosmelk. Doe er de rode currypasta bij zodra de kokosmelk begint te schiften en de vetstof ‘loslaat’.

Pel de ui en snijd hem grof. Stoof hem aan in de wok. Giet er het water en de rest van de kokosmelk bij. Laat de ui garen.

Schil en rasp de gember en de knoflook. Doe ze ook in de wok.

Leg de limoenblaadjes in de wok. Kneus ze eventueel een beetje.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bereiding. Laat garen op een laag vuur.

Kook intussen de rijst gaar in gezouten water.

Verdeel de broccoli in roosjes en laat ze garen in de kokosmelk. Doe er de erwtjes bij. Snijd de sluimererwten in fijne reepjes (julienne) en doe ze ook in de wok.

Snipper de chilipeper fijn en doe hem bij de bereiding. Werk af met de vissaus en laat nog even garen.

Snipper een paar lente-uien.

Serveer de rijst met de vegetarische curry en werk af met gesnipperde lente-ui.

Thaise curry met kokos