Tex-mex rundsbrochette met gevulde aardappel en Mexicaanse salade

Op de barbecue is er bij Dagelijkse kost al heel wat lekkers gepasseerd de voorbije jaren. Deze keer gaat Jeroen de Texaans-Mexicaanse toer op met een sappige, gemarineerde rundsbrochette, overdreven lekkere gevulde aardappelen en een frisse salade met rode boontjes en mais.

Ingrediënten

  • 1 snuif grof zout
  • 4 aardappel
  • meerdere scheutjes olijfolie
  • 800 g kleinhoofd
  • 1 zakje fajita kruidenmix
  • 1 ajuin
  • 1 groene paprika
  • 50 g roomkaas
  • 1 jalapeñopeper
  • 70 g geraspte cheddar
  • 0.5 paprika
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje rode bonen
  • 0.25 ijsbergsla
  • een scheut azijn
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • barbecue
  • satéstokjes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de bbq voorverwarmen tot 180°C.

Spoel de aardappelen onder koud water. Leg ze in een ovenschaal en snijd ze kruislings in. Sprenkel er flink wat olijfolie en een snuif grof zout over. Zet vervolgens de ovenschaal op het rooster van de barbecue en laat 40 minuten poffen.

Snijd het vlees in grote stukken, doe ze in een kom en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi de fajita kruidenmix over het vlees en meng alles onder elkaar.

Pel de ui, snijd in vier stukken en haal de stukjes ui uit elkaar. Snijd vervolgens de paprika in even grote stukken als de ui en het vlees.

Rijg de stukken vlees, ui en paprika afwisselend op grote satépennen.

Schep de roomkaas in een kom, snipper de verse jalapeno fijn en voeg hem toe. Voeg vervolgens de cheddar eraan toe. Meng vervolgens alles goed onder elkaar.

Leg de rundsbrochettes op de hete grill van de barbecue en bak ze 5 minuten op iedere zijde.

Haal de aardappelen uit de barbecue, snijd ze volledig door en lepel er de roomkaas mengeling op. Strooi de overige gemalen cheddar over de aardappelen en bak kort in de oven. 

Snijd het overschot van de ui en paprika van de brochettes fijn en schep alles in een kom. Snijd vervolgens ook de rode paprika fijn en voeg toe. 

Giet de bonen en de mais door een zeef, spoel kort af en voeg toe aan de mengeling van paprika en ui.

Haal de aardappelen uit de oven en hou ze even apart.

Snijd de ijsbergsla fijn en schep bij de Mexicaanse sla. Breng de sla op smaak met een scheut olijfolie, een scheut azijn, peper en zout. Meng vervolgens alles onder elkaar.

Haal het vlees van de bbq en laat het even rusten.

Leg een gegrilde brochette op een bord en leg er een gegratineerde aardappel bij. Serveer met de Mexicaanse sla en werk af met enkele takjes koriander. 

Tex-mex rundsbrochette met gevulde aardappel en Mexicaanse salade