Tapiocapudding met peer en speculaas

Tapioca is een zetmeelrijk en glutenvrij ingrediënt, gemaakt van de cassavewortel of maniokwortel. Jeroens grootmoeder gebruikte tapioca vaak als bindmiddel voor allerlei soepen. In dit recept maakt Jeroen er een smeuïge pap van, met blokjes peer en krokante speculaas.

Ingrediënten

  • 140 g tapioca
  • 700 g melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 ei
  • 50 g suiker
  • 25 g puddingpoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 0 een snuifje kaneel
  • 2 peer
  • 100 g speculaaskoekje

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • 4 dessertglazen
  • een vijzel

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de tapioca met de melk en de suiker in een steelpannetje op een zacht vuur.

tip
Tapioca bevat veel zetmeel. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbakken te voorkomen.

Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.

Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.

Breng intussen de kokosmelk aan de kook op een matig vuur.

Giet een beetje warme kokosmelk bij de ruban en roer los met een garde. Giet de losgeroerde ruban weer bij de rest van de melk en laat binden tot pudding op het vuur.

Breng de pudding op smaak met een snuifje kaneel.

Giet de pudding bij het tapiocamengsel. Roer goed en laat vervolgens een beetje afkoelen.

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes peer over de dessertglazen. Doe er een schep lauwe tapaciopudding bovenop.

Doe de speculaaskoekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding met peer. Serveer meteen.

Tapiocapudding met peer en speculaas