Niets zo lekker als verse erwtjes, en dat weet Jeroen maar al te goed. Hij maakt er een heerlijke wittewijnsaus mee, die perfect past bij groene tagliatelle met snippers gerookte zalm.
Ingrediënten
- 2 ui
- 3 stengel selder
- 2 dl Noilly Prat
- 3 dl visfumet
- 3 dl room
- tijm
- 2 blaadje laurier
- 1 klontje boter
- 300 g erwten
- 1 scheutje bicarbonaat
- zout
- peper
- 500 g tagliatelle
- 2 eetlepel peterselie
- 2 eetlepel dragon
- 2 eetlepel bieslook
- 2 eetlepel kervel
- 8 plak zalm
Benodigdheden
Bereiding
Voorbereiding
Maak vooraf alle groenten en verse kruiden schoon die je voor dit gerecht nodig hebt: de erwtjes, de selder, de tijm, de laurier, de kervel, de peterselie, de dragon en de bieslook.
De wittewijnsaus
Pel de uien en snij het loof van de selder.
Snij de uien en de selderstengels grof.
Verhit een klontje boter in een stoofpot en stoof de stukken ui en selder op een matig vuur.
Voeg wat verse tijm en de laurier toe. Laat de kruiden nog even stoven.
Schenk er na enkele minuten een flinke scheut Noilly Prat bij. Roer en laat het vocht inkoken.
Zodra de vermout bijna verdampt is, schenk je er de visfumet bij.
Voeg de room toe en roer de saus om. Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur. Reken 30 à 45 minuten tot ze de gewenste dikte heeft.
Straks moet de saus nog afgewerkt worden: dan zeven we hem en kruiden we hem bij. Intussen beginnen we aan de erwtjes en de pasta.