Tagliata met gnocchi, parmezaan en rucola

Tagliata di manzo is snel klaar, niet moeilijk om te maken en één van Jeroens lievelingsgerechten. Marineer het vlees eerst in een mengsel van knoflook, citroen en balscamico en grill het heel kort op de barbecue. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 800 g entrecote
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 citroen
  • balsamicoazijn
  • 400 g gnocchi
  • boter
  • enkele takjes oregano
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 bussel rucola
  • enkele takjes basilicum
  • 200 g kerstomaten
  • 100 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • huishoudfolie
  • een barbecue

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Meng de knoflookpulp met een flinke scheut olijfolie, peper en zout.

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Doe het sap en de zeste bij de marinade. Voeg er een scheutje balsamico-azijn aan toe.

Leg het vlees in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Schep er de marinade over. Bedek met huishoudfolie en laat marineren.

Vul een kookpot met water. Doe er een flinke scheut zout bij en breng aan de kook.

Kook de gnocchi gaar in het gezouten water.

Grill de entrecotes kort aan beide kanten op de hete barbecue.

Verwarm een scheut olijfolie en een klontje boter in een pan.

Rits de blaadjes van de oregano en snipper ze fijner.

Giet de gnocchi af en laat uitlekken. Bak ze in de olijfolie met boter. Doe er de olijven bij en kruid met gesnipperde oregano, peper en zout.

Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes van de basilicum. Schep ze door elkaar.

Halveer de kerstomaten. Meng ze door de salade. Breng op smaak met een scheutje balsamico, peper en zout.

Snijd de gegrilde entrecotes in dunne plakken.

Snijd de parmezaan met een dunschiller in krullen.

Leg de plakken tagliata op een bord. Schep er wat van de salade over. Werk af met krullen parmezaan en een likje olijfolie. Geef er de gnocchi bij.

Tagliata met gnocchi, parmezaan en rucola