Jeroen maakt de gemakkelijke versie van sushi: de sushi bowl of poké bowl. Alles wat sushi zo lekker maakt, vind je ook in dit kommetje terug: rijst, knapperige groentjes en gemarineerde rauwe vis.

Ingrediënten

  • 500 g sushirijst
  • 750 ml water
  • 1 bussel radijzen
  • 1 wortel
  • 0.5 komkommer
  • 8 eetlepel sushiazijn
  • 400 g zalm
  • 0 een toefje wasabi
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 0 een scheutje sesamolie
  • 1 norivel
  • 0 enkele plukjes koriander
  • 1 koffielepel zalmeitjes

Benodigdheden

  • een haardroger
  • een schone keukenhanddoek

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de sushirijst onder koud stromend water. Het water moet helemaal helder zijn. Reken dus op meerdere spoelbeurten.

Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 keer de hoeveelheid water toe (dus 750 ml water voor 500 g rijst).

Breng aan de kook en laat de rijst beetgaar worden. Al het vocht moet opgenomen zijn.

Vul een kom met ijsblokjes en water.

Snijd de radijzen in dunne plakjes. Leg ze in het ijswater.

Schil de wortel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes. Leg de wortel- en komkommerreepjes in het ijswater.

Stort de rijst in een grote platte schaal en giet er de sushiazijn over. Schep alles voorzichtig door elkaar en koel de rijst af tot kamertemperatuur met een haardroger met koude lucht. Bewaar de rijst in de koelkast.

Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de vis in fijne repen.

Doe de zalm in een kom en voeg een toef wasabi toe. Giet er ook een scheutje sojasaus en sesamolie bij. Roer goed. Laat even marineren.

Snijd het norivel in stukken en hak verder fijn in julienne.

Laat de fijngesneden groenten uitlekken op een schone keukenhanddoek.

Vul een kommetje (bowl) met een portie rijst en schik daarop de groenten naast elkaar. Schep er de gemarineerde zalm bij.

Werk af met een koffielepel zalmeitjes, enkele plukjes koriander en de krokante nori.