Stoofpotje van rog in witte wijnsaus met fettuccine van courgette en wortel

We gaan de culinaire toer op met een fijn stukje vis van topkwaliteit! De rogvleugel wordt van de graat gehaald en geserveerd met lintpasta, fijne sliertjes courgette en wortel en een romig sausje met groene kruiden en citroen. 

Ingrediënten

  • boter
  • 1 kg rogvleugel
  • 2 dl witte wijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 4 stengels selder
  • 2 steranijs
  • 3 dl Noilly Prat
  • 1 courgette
  • 3 wortel
  • 2 dl room
  • 400 g fettuccine
  • een halve citroen
  • enkele takjes dille
  • een halve bussel bieslook

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Neem een ovenschaal en wrijf ze in met wat boter. Kruid de vis en de ovenschaal met peper en zout en leg de rogvleugel in de ovenschaal. Besprenkel de vis met de witte wijn en leg er enkele takjes tijm en een blaadje laurier bij. Dek de ovenschaal af met wat aluminiumfolie en schuif de schaal gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat in een pot een klontje boter smelten. Pel de ui en de look, snijd ze grof en stoof ze in de boter evenals de grofgesneden selder. Voeg nog wat kruiding toe: de steranijs, de tijm en de laurier.

Laat het geheel goed stoven en voeg er de Noilly prat aan toe. Laat het vocht bijna volledig droogkoken.

Snijd de courgette op de mandoline in lange slierten maar vermijd de binnenkant. Snijd het binnenste van de courgette grof en voeg het toe aan de groenten van de saus.

Schil de wortelen en snijd ze in lange slierten.

Voeg ondertussen de room toe aan de groenten en breng de saus weer aan de kook. Laat de saus even inkoken.

Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking. Voeg 1 minuut voor het einde van de kooktijd de slierten courgette en wortel toe.

Haal de vis uit de oven en voeg het kookvocht ervan toe aan de saus. Zeef de saus en breng ze nog even aan de kook en rasp er de zestes van een halve citroen onder. Voeg nog enkele groene kruiden toe: wat fijngesnipperde dille en fijngesneden bieslook.

Schep de gare pasta en de groenten uit het water in een kom. Schraap het visvlees van de graat en schep wat op een bord. Sprenkel wat olijfolie over de pasta en de groenten en kruid wat extra bij met peper en zout. Draai wat van de pasta met de groenten op een vleesvorkje en schep ze naast de vis. Lepel er wat saus over.

Stoofpotje van rog in witte wijnsaus met fettuccine van courgette en wortel