Stoofpot van lamsvlees 'Tikka Masala'

Lam leent zich uitstekend voor deze Indische stoofpot. Gebruik stukjes uit de schouder en de bil met wat vet aan. Die hebben meer smaak. Door de yoghurt schift het gerecht een beetje, maar dat is volkomen normaal.

Ingrediënten

  • 5 dl yoghurt
  • 1 limoen
  • 2 eetlepel tandooripasta
  • kurkumapoeder
  • 1 eetlepel garam masala
  • 600 g lamsvlees
  • ghee
  • 2 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 40 g Gember (stukje knol)
  • 1 bussel koriander
  • 2 raap
  • 3 wortel
  • 3 aardappel
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomaten
  • 4 dl kokosmelk
  • zout
  • 4 flatbread

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De marinade

Doe de yoghurt in een kom.

Pers de limoen. Doe het limoensap, de tandooripasta, een flinke snuif kurkuma en de garam masala bij de yoghurt en meng goed.

De stoofpot van lamsvlees

Leg de blokjes lamsvlees in de marinade. Laat 20 minuten marineren.

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Smelt een klont ghee in een stoofpot.

tip Ghee is geklaarde boter die je bij de Indische of Pakistaanse supermarkt vindt. In plaats van ghee kun je ook arachideolie gebruiken.

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de ghee.

Kneus de knoflook. Snijd de chili in stukken. Schil de gember. Haal de blaadjes van de koriander. Snijd de steeltjes in stukken. Houd de blaadjes bij voor de afwerking.

Doe de knoflook, chili, gember en steeltjes van de koriander in de blender. Mix grof en doe de mengeling bij de uien.

Schil de rapen, de wortelen en de aardappelen. Snijd ze in blokjes. Doe ze bij de uien op het vuur.

Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken.

Giet er de tomatenblokjes bij.

Smelt een beetje ghee in een pan. Bak het gemarineerde lam hierin rondom goudbruin. Doe dat eventueel in een paar keren.

Giet de kokosmelk bij de groenten en schep er dan het gebakken lamsvlees bij. Voeg er de overgebleven marinade aan toe en kruid met een snuif zout.

Zet een deksel op de stoofpot en laat 1,5 uur garen in de voorverwarmde oven.

Haal de tikka masala uit de oven.

Zet de temperatuur van de oven op 180 °C en warm de flatbreads op.

tip In plaats van flatbreads kun je ook naan of pitabrood gebruiken.

Serveer de tikka masala met warme flatbreads. Werk af met de korianderblaadjes.

Stoofpot van lamsvlees 'Tikka Masala'