Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

Gebruik voor deze stoofpot lamsvlees van de nek dat mooi dooraderd is met vet. Dat geeft het gerecht veel meer smaak. Voor een frisse toets gebruikt Jeroen wat verse gember. Hij geeft er bulgur - gebroken tarwe -  met spinazie en feta bij.

Ingrediënten

  • 5 dl groentebouillon
  • boter
  • 1 kg lamsvlees
  • peper
  • zout
  • 2 ajuin
  • 3 tenen knoflook
  • 0.5 chilipeper
  • 40 g gember
  • komijnpoeder
  • kurkumapoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepel bloem
  • enkele blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • enkele takjes salie
  • 400 g artisjokharten
  • 250 g kerstomaten
  • 200 g zwarte olijven
  • 5 dl groentebouillon
  • 250 g bulgur
  • 20 g spinazie
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 300 g feta

Benodigdheden

  • keukentouw

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Stoofpot van lamsvlees

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier.

Smelt een klont boter in een grote kookpot (cocotte).

Snijd het lamsvlees in stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter. Doe het vlees in porties in de kookpot zodat hij niet te veel afkoelt.

Pel de uien en snijd ze grof.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember.

Haal het vlees uit de kookpot. Bak de ui, knoflookpulp, gember en chilipeper in dezelfde vetstof.

Kruid met komijn, kurkuma en paprikapoeder. Strooi er de bloem over.

Doe het vlees weer in de kookpot.

Giet er de warme groentebouillon bij en schraap de aanbaksels los.

Bind de laurier, rozemarijn en salie met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.

Doe de kerstomaatjes en de artisjokharten in de kookpot. Voeg er de olijven aan toe.

Kruid met een snuif zout.

Zet een deksel op de kookpot. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

De bulgur

Verwarm de groentebouillon.

Doe er de bulgur bij en laat 10 minuten koken.

Meng de spinazie met de warme bulgur en kruid met peper en zout. Meng er een scheutje olijfolie door.

Verkruimel er de feta over.

Serveren

Serveer de stoofpot van lamsvlees met de bulgur.

Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta