Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree

Een zalige stoofpot met Noord-Afrikaanse smaken en geuren die aanvoelt als een warm dekentje. Helemaal niet verkeerd in combinatie met de originele stoemp van kikkererwten en pompoen die Jeroen erbij serveert.

Ingrediënten

  • 800 g lamsnek
  • 4 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 30 g gember
  • 100 g dadels
  • snuif ras el hanout
  • snuif komijn
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 dl witte wijn
  • 3 dl water
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 2 blikje kikkererwten
  • 400 g hokkaidopompoen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een goede klont boter smelten in een grote pot. Kruid het lamsvlees met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.

Pel de uien en de look en snijd ze fijn. Laat in een andere pot een klontje boter smelten en stoof er de helft van de uien en de look in aan.

Schep het gebakken lamsvlees uit de pot en hou het even apart. Stoof de rest van de ui en de look aan in dezelfde vetstof.

Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Ontpit de dadels, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de gember, de look en de ui. Kruid het geheel met ras el hanouth en komijn.

Bestrooi de groenten met de bloem en laat nog even bakken. Voeg het gebakken lamsvlees weer toe en blus het geheel met de witte wijn en het water. Voeg er de rozemarijn, de tijm en, de laurier aan toe, kruid met peper en zout en breng het geheel aan de kook., Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in een voorverwarmde oven van 160°C.

Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze even. Voeg de kikkererwten toe aan de stovende ui en look.

Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de stukken pompoen toe aan de kikkererwten, voeg er een een blaadje laurier, een takje tijm, een scheut water en een flinke snuif Ras el hanouth aan toe en zet een deksel op de pot.

Laat de groenten 15 minuten stoven en roer alles eens onder elkaar, zodat je een lichte binding krijgt. Breng op smaak met wat extra zout.

Haal de stoofpot uit de oven en roer alles even onder elkaar. Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn eruit. Schep wat van de stoofpot op een bord en serveer met de pompoen-kikkererwtenstoemp.

Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree