Stoofpot van kip met appel

Zacht gegaarde stukken kip met de ronde smaak van appelen, witloofsla en aardappelkroketten.

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • peper
  • zout
  • 1 klont boter
  • 2 ajuin
  • 4 Jonagold appel
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepel mosterd
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 4 dl cider
  • 2 dl kippenbouillon
  • 3 laurierblaadje
  • enkele takjes tijm
  • 2 kruidnagels
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 scheut appelazijn
  • veldsla
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 scheutje azijn
  • 800 g aardappelkroket

Benodigdheden

  • Een ovenvaste pan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de braadkip in stukken en kruid met peper en zout. 

Bak de stukken kip in een grote pot met bruisende boter.

Snipper de uien fijn en schil de appels.

Haal de kip uit de pot en stoof de ui in dezelfde pot. 

Rasp de appel bij de ui. Voeg er een teentje look en twee eetlepels mosterd aan toe.

Bepoeder de hele inhoud van de pan met een dun laagje bloem (singeren). 

Leg de kip er opnieuw bij en blus met cider. Giet hier 2 dl kippenbouillon over. 

Bind de tijm en de laurier samen met keukentouw. Leg de kruiden in de kookpot en voeg ook de kruidnagels toe. 

Zet een deksel op de kookpot en laat ongeveer 45 minuten garen in de voorverwarmde oven.  

Snijd de appel en witloof in julienne en doe ze in de slakom. Giet er een scheutje appelazijn over en kruid met peper en zout. 

Voeg er de veldsla aan toe en breng op smaak met olie en azijn.

Bak de kroketten goudbruin in de friteuse. 

Haal de stoofpot met kip uit de oven en voeg er een snuifje zout aan toe. 

Schep een stuk kip op een bord en giet er wat saus over. Werk de borden af met de kroketten en de witloofsalade. Smakelijk!

Stoofpot van kip met appel