Stoofpot van kalf met venkel en linzen

Fan van de Indische keuken? Dan is deze stoofpot iets voor jou. Jeroen werkt met kalfsvlees, en serveert er naanbrood en een pittige yoghurtsaus bij.

Ingrediënten

  • 4 dl kippenbouillon
  • boter
  • 3 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 1 venkel
  • 1 kg kalfsvlees
  • peper
  • zout
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • kurkuma
  • gerookt paprikapoeder
  • currypoeder
  • 1 koffielepel garam masala
  • 3 tomaat
  • 200 g linzen
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel kruidenpasta 'tikka masala'
  • 1 koffielepel sriracha
  • 4 stukken naanbrood
  • enkele plukjes koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel te bereiden vind je hier.

Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot.

Pel de uien en snijd ze in stukjes. Stoof de ui in de hete vetstof.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Voeg de lookpulp toe.

Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de knol in grove stukken. Laat mee aanstoven.

Snijd het kalfsvlees in kleine stukken en breng het op smaak met peper en zout. Doe de stukken vlees in de stoofpot en laat ze even meestoven.

Breng het geheel op smaak met saffraanpoeder, kurkuma, garam masala, currypoeder en gerookt paprikapoeder.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg de stukken tomaat en de linzen toe aan de stoofpot.

Bevochtig met de kippenbouillon en laat de linzen goed garen.

Bind de laurier en tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de pot.

Zet het deksel op de pot en laat de groenten met het vlees en de linzen 30 minuten rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.

Maak intussen een snel sausje. Meng de Griekse yoghurt met de tikka masala en de sriracha.

Rooster het platte brood in de oven op 200 °C.

Serveer de stoofpot met een stukje naanbrood en wat saus. Werk eventueel af met een plukje koriander.

Stoofpot van kalf met venkel en linzen