Steak sandwich Stroganoff met provolone en Duvel-uiringen

Bam, wat een knaller! Een geniale snack met gegrild vlees, Stroganoffsaus, provolone kaas en krokant gebakken uiringen met de smaak van Duvel! Wat moet een mens meer hebben om gelukkig te zijn?

Ingrediënten

  • 600 g rundsvlees
  • een klont boter
  • 1 sjalot
  • 400 g oesterzwam
  • 2 teentje look
  • 150 g paprika
  • 4 augurk
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • flinke snuif oregano
  • flinke snuif gerookt paprikapoeder
  • keukenzout
  • een scheutje vermout
  • een scheutje room
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes rozemarijn
  • peper
  • 125 g bloem
  • 25 g maïzena
  • flinke snuif keukenzout
  • keukenzout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 20 cl Duvel
  • 1 ciabatta brood
  • een scheut olijfolie
  • flinke snuif grof zout
  • peper
  • 1 ajuin
  • 100 g Provolone kaas
  • 1 bussel waterkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

STROGANOFFSAUS

Laat de grillpan heet worden, de grillfunctie van de oven opwarmen en de friteuse opwarmen. Laat het vlees even op temperatuur komen.

Zet een pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.

Pel de sjalot en snijd ze grof. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze samen met de sjalot in de boter. Pel en plet de look en laat meestoven.

Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes, snijd de augurken grof en voeg ze toe. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Breng op smaak met oregano, zout en gerookt paprikapoeder.

Voeg de vermout eraan toe en laat droogkoken. Blus het geheel af met de de room en zet het vuur lager. Voeg de blaadjes laurier toe, de rozemarijn en kruid met peper en zout. Hou de saus warm.

UIRINGEN EN SANDWICH

Meng de bloem met de maizena, een flinke snuif zout en het bakpoeder. Giet het bier er al roerend bij en laat het beslag een kwartiertje rusten.

 

Snijd de ciabatta in vier (één keer overlangs en dan nog eens in twee ) en sprenkel er olijfolie over. Rooster de helften in de hete grillpan.

Wrijf het vlees in met wat olijfolie en kruid het aan beide kanten met grof zout een snuif peper.

Haal de ciabatta van de grill. Grill vervolgens het vlees aan beide kanten.

Pel de ui en snijd ze in redelijk dikke ringen. Haal de uiringen door het bierbeslag en bak ze krokant in het hete frituurvet. Laat de ringen uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.

AFWERKING

Bedek de onderste helft van een ciabatta met een laagje Stroganoffsaus. Snijd het vlees in plakjes en verdeel ze over de saus.

Snijd de Provelone kaas in dunne plakjes en leg ze op het vlees. Schuif de broodjes nog even onder de hete grill zodat de kaas smelt.

Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken. Haal de toast uit de oven en leg de waterkers erbovenop. Eindig met wat krokante uiringen en serveer meteen.


 

Steak sandwich Stroganoff met provolone en Duvel-uiringen