Spinazietaart met feta

Jeroen maakt vandaag een heerlijke vegetarische taart met spinazie en fetakaas klaar. Je kunt deze taart serveren als lunch, maar ook als bijgerecht bij een vlees- of visbereiding.

Ingrediënten

  • 600 g spinazie
  • 2 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 350 g fetakaas
  • 2 vel bladerdeeg
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 4 ei
  • 100 g babyspinazie
  • 1 kerstomaten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 eierdooier

Benodigdheden

  • Een taarvorm met een doorsnede van 25 cm
  • een keukenborsteltje
  • aluminiumfolie

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Spinazietaart met feta

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met het plat van een mes.

kookvraag Hoe kan je het best uien snijden?

Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.

Smelt een flinke klont boter in een pan. Stoof de uien en doe er de knoflook bij.

Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken.

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en laat afkoelen.

Beboter een ronde taartvorm en bestuif met bloem.

Snijd 1 ronde kant van de vellen bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dat zorgt ervoor dat het bladerdeeg iet omhoog komt.

Leg de vellen in een taartvorm met in het midden de rechte kanten tegen elkaar. Zorg dat ze mooi aansluiten.

Doe de spinazie in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de eieren en de verbrokkelde fetakaas door.

tip Zorg dat de spinazie goed afgekoeld is. Anders bakt het deeg onder de spinazie niet krokant.

Stort het spinaziemengsel in de taartvorm.

Maak kleine insnijdingen in de buitenkant van het deeg. Vouw het bladerdeeg over de spinazie. De insnijdingen zorgden dat het deeg mooi over elkaar past.

Afwerken en serveren

Splits het ei en klop de eierdooier los met een scheutje water.

Bestrijk de bovenkant van de taart in met de eierdooier (doreren).
Rol een schoorsteentje van aluminiumfolie en stop het in de taart. Zo kan het vocht ontsnappen en blijft het deeg krokant.
Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de babyspinazie schoon. Halveer de tomaatjes. Breng op smaak met een likje olijfolie, peper en zout.
Haal het schoorsteentje uit de taart. Serveer de spinazietaart met het slaatje.
Spinazietaart met feta