Spiering met noedels, groenten en nori

We kennen allemaal de sushi gevuld met rijst en een stukje rauwe vis. Maar ooit al sushi gegeten die gevuld is met noedels? Dit gerecht combineert deze variant van de Japanse keuken met heerlijk gemarineerd varkensvlees.

Ingrediënten

  • 1 dl sojasaus
  • 2 eetlepel honing
  • 1 dl Ketjap Manis
  • 1 theelepel wasabi
  • 0.25 limoen
  • 70 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 sneden varkensspiering
  • 1 pakje sobanoedels
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 3 stengel lente-ui
  • 200 g sojascheut
  • enkele blaadjes munt
  • enkele takjes koriander
  • een scheutje rijstazijn
  • een scheutje sesamolie
  • 2 norivel
  • 1 eetlepel sesamzaad

Benodigdheden

  • een mengkom
  • een garde
  • een rasp
  • een ovenschaal
  • een barbecue

Partners

Bereiding

Verwarm de barbecue voor op 130 °C. 

Neem een mengkom en voeg er de honing, sojasaus, wasabi en ketjap aan toe. Roer alles goed om met de garde. Zet een klein beetje van de marinade langs de kant. 

tip
Als je het graag wat pikanter maakt, kan je er wat fijngehakte chilipeper aan toe voegen.

Geef de marinade een frisse toets met het sap van de limoen. 

Schil en rasp de gember. Pel de look en rasp ook deze in de marinade. 

Voeg als laatste smaakmaker de cayennepeper toe

Leg de spiering in de ovenschaal en giet er de marinade over. Zorg dat beide kanten voldoende gemarineerd zijn. 

Breng een hoge pot met water aan de kook en giet er de sobanoedels in.

Schil de wortel en snijd vervolgens in fijne reepjes (julienne). 

Snijd ook de komkommer in julienne zonder de zaadjes. 

Doe beiden in een mengkom en roer al eens om. 

Maak de lente-ui schoon en snipper ze in zeer fijne ringen. Strooi de snippers lente-ui bij de salade van wortel en komkommer.

Voeg ook de sojascheuten toe en rasp wat gember erbij. 

Snijd de munt en koriander fijn en strooi over de salade. 

Neem de marinade die je aan de kant gezet hebt en giet over de groenten. Voeg hier de rijstazijn en sesamolie aan toe en meng alles goed om. 

Giet de noedels af en koel ze af door ze onder koud water af te spoelen. 

Leg een norivel op je plank en beleg met de noedels en salade. 

Smeer de rand van het norivel in met een beetje water en wasabi.

Rol het vel toe en laat even rusten op de naad. 

Kleur de spiering aan op de barbecue. 

Leg het vlees terug in de schaal met marinade en zet deze op de BBQ. Zo kan het vlees verder garen. 

Afwerken en serveren

Snijd de buitenste randen van de sushirol weg en snijd in repen van 2 cm.

Snijd ook het vlees in plakjes. Drapeer wat van de marinade over het vlees en werk af met sesamzaadjes.

Spiering met noedels, groenten en nori