Spiering met koude aardappelsla

Jeroen gaat aan de slag met lokale producten om jullie dit lekkere gerechtje voor te schotelen. Wie denkt er ook spontaan aan een blackwell saus bij het horen van de combinatie varken met  bloemkool? 

Ingrediënten

  • 400 g spiering
  • 0.5 kropsla
  • 100 g waterkers
  • 400 g vastkookaardappel
  • 1 bloemkool
  • zout
  • 3 eetlepel zilveruitje
  • enkele augurk
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel pickles
  • grof zout
  • peper
  • olijfolie

Benodigdheden

  • Een blender
  • een grillpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot met water aan de kook.

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.

Scheur de kropsla en was met de waterkers. Zwier droog in een handdoek.

Spoel de aardappelen schoon en kook in de schil gaar.

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze gaar in hetzelfde water als de aardappelen voor ¾ gegaard zijn. Strooi er zout bij.

Giet de aardappelen en de bloemkool af als ze gaar zijn. Spoel met koud water om af te koelen. Leg de bloemkool in een kom. Pel de aardappelen en leg ze bij de roosjes.

Doe ook de sla en waterkers in de kom.

Voeg er de zilveruitjes aan toe. Snijd de augurken in stukjes en doe ze bij de salade.

Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden.

Doe de Griekse yoghurt, mayonaise en pickles in de blender en mix fijn tot een gladde dressing. Meng de dressing onder de salade en kruid met grof zout en peper.

Besprenkel de spiering met olijfolie en breng op smaak met peper en zout aan beide kanten.

Grill de spiering een paar minuten aan elke kant in de pan. Zet een deksel op het vlees als je de stukken omdraait om het vlees ook te garen aan de binnenkant.

tip De spiering mag rosé gebakken worden.

Schep de aardappelsla op een bord.

Snijd het vlees tegendraads in repen en schik het vlees naast de salade op het bord.

Spiering met koude aardappelsla