Spätzle met gebakken ui en kaas

Spätzle is een Oostenrijkse specialiteit van kleine deegwaren. Jeroen maakt de druppelvormige pasta zelf en serveert ze in een lichte kaassaus met krokant gebakken uiringen.

Ingrediënten

  • 2 ajuin
  • bloem
  • 4 ei
  • 2 dl melk
  • 400 g bloem
  • 1 teentje look
  • boter
  • peper
  • zout
  • 200 g gemalen kaas

Benodigdheden

  • een vergiet

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De uiringen

Verwarm een flinke scheut arachideolie in een pannetje op het vuur.

Schil de uien, halveer ze en snijd ze in ringen. Maak ze los met je handen en verzamel ze in een kom.

Bestrooi de halve uiringen met bloem en zeef de overtollige bloem eraf.

Bak ze in de hete arachideolie tot ze beginnen te kleuren. Laat ze daarna uitlekken en krokant worden op een vel keukenpapier.

De spätzle

Breng een pot met gezouten water aan de kook.

Klop de eieren los en meng de melk eronder.

Voeg de bloem toe en roer voorzichtig tot je een glad mengsel hebt.

Neem een vergiet met kleine, ronde gaatjes en hou het boven de pot met kokend water. Duw het beslag door de gaatjes met een spatel. De kleine druppeltjes deeg zullen meteen stollen. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven.

Zet een tweede pan op het vuur en doe er wat van het kookvocht van de spätzle in. Rasp er een teentje look bij en smelt een klont boter in het kookvocht.

Schep de gegaarde deegwaren bij de saus en kruid met peper en zout.

Roer de gemalen kaas onder de pasta totdat alle pastasliertjes bedekt zijn met een dun laagje kaassaus.

Snipper de bieslook fijn.

Serveer de spätzle in een kommetje met wat fijngesnipperde bieslook. Werk af met de krokante uiringen. Smakelijk!

Spätzle met gebakken ui en kaas