Spaghetti bolognaise op z’n Thais

Vandaag maken we een Thaise versie van een klassieke spaghetti Bolognaise. Het rundergehakt en de tomaat blijven behouden, maar ik geef de saus een oosterse toets door er gember, citroengras, limoenblad en kokosmelk aan toe te voegen. De spaghetti vervangt Jeroen door glasnoedels. Het ziet er misschien uit als een klassieke Bolognaise, maar smaakt helemaal anders.

Ingrediënten

  • 800 g rundergehakt
  • 250 g glasnoedels
  • 2 chilipeper
  • 2 teentje knoflook
  • 4 gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 limoenblaadje
  • 800 g tomaat
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepel currypasta
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0 olijfolie
  • 0 cayennepeper
  • 0 zout
  • 2 ui
  • 0 koriander
  • 0 krokante uitjes

Benodigdheden

Partners

Bereiding

De bolognaisesaus

Pel en snipper de uien. Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het fijn. Kneus en pel de knoflook en snijd hem fijn. Schil de gember en rasp of snijd hem fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Fruit de uien met de chilipeper.
Doe er de knoflook en de gember bij en laat stoven.
Doe het gehakt in de pan en plet met een vork. Bak mooi bruin en doe er dan de tomatenpuree bij. Laat even mee bakken.
Doe de currypasta en de blikken tomatenblokjes bij het gehakt. Kneus het citroengras en leg de stengel mee in de pan.
Voeg er de limoenblaadjes aan toe en kruid met cayennepeper en een snuifje zout. Laat garen op een laag vuur.

Afwerken en serveren

Breng water met een snuifje zout aan de kook. Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar (ongeveer 3 minuten).
Doe de kokosmelk bij de saus, roer om en laat mee pruttelen.
Serveer de noedels met de Thaïse Bolognaisesaus en werk eventueel af met verse koriander en krokante uitjes.
Spaghetti bolognaise op z’n Thais