Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika

Met een beetje geduld en eigenlijk echt niet zoveel werk tover je deze heerlijke Catalaanse pizza op tafel! Een knapperige plaatpizza met geroosterde groenten en gekonfijte look. 

Ingrediënten

  • 1 bol look
  • een scheut olijfolie
  • 40 ml olijfolie
  • een flinke scheut olijfolie
  • snuif Provençaalse kruiden
  • 11 g gedroogde gist
  • 3 dl water
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 400 g 00-bloem
  • 200 g semola
  • 2 rode ui
  • 3 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • snuif oregano
  • 4 eetlepel zwarte olijven

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd een bol look in twee, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met grof zout en Provençaalse kruiden. Wikkel de bol look in aluminiumfolie en rooster hem in een voorverwarmde oven van 200°C.

Laat de gedroogde gist oplossen in het lauwe water en voeg de olijfolie en de suiker eraan toe. Meng alles onder elkaar.

tip Wil je verse gist gebruiken, gebruik dan een dubbele hoeveelheid verse gist als gedroogde gist.

Meng de twee soorten bloem in een grote mengkom en voeg er het zout aan toe. Voeg het water met de olijfolie eraan toe en kneed het geheel 10 minuten tot een elastisch deeg.

Schep het deeg in een ingeoliede kom, dek het deeg af met vershoudfolie en laat het een uur rijzen op kamertemperatuur.

Snijd de ui en de paprika in grote stukken en leg ze bij de bol look op het bakplaatje. Leg er wat tijm en rozemarijn tussen, sprenkel er flink wat olijfolie over en kruid met peper en grof zout. Leg de chilipeper ertussen en rooster de groenten 40 minuten in de hete oven.

Haal de groenten uit de oven. Schraap het vruchtvlees van de chilipeper en doe het in een kommetje. Duw de look uit en voeg hem toe aan de chilipeper. Snipper wat rozemarijn fijn en voeg hem toe, gevolg door een scheut olijfolie en grof zout.

Bedek een ovenplaatje met een laagje olijfolie. Duw de lucht uit het deeg en duw het deeg plat in het ovenplaatje.

Strijk de pizza in met de mengeling van olijfolie, look en chilipeper. Verdeel de groenten en de olijven over de pizza en schuif de pizza 16 minuten in de hete oven. Werk af met oregano en wat rozemarijn.

Spaanse pizza met gekonfijte look en paprika