Spaanse cordon bleu met gebakken aardappelen en kropsla

Bij deze Spaanse versie van een cordon bleu wordt er gekozen voor serranoham in combinatie met manchego. Een leuke twist op de originele versie.

Ingrediënten

  • 4 varkenslapje
  • peper
  • zout
  • 8 sneetje serranoham
  • 200 g Manchego
  • 1 sjalot
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 1 flinke scheut arachideolie
  • 1 scheutje arachideolie
  • 3 ei
  • 1 scheutje olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 50 g panko
  • een klontje boter
  • 800 g aardappel
  • 0.5 kropsla
  • 1 scheutje slaolie
  • enkele blaadjes dragon
  • 1 bussel bieslook
  • een snuifje paprikapoeder

Benodigdheden

  • Een vleesklopper
  • een vel vleespapier of boterpapier
  • een dunschiller
  • tandenstokers

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwijder het vet van de varkenslapjes.

Leg de varkenslapjes tussen een groot vel vleespapier en klop ze plat met de vleeshamer. Kruid ze vervolgens met peper en zout.

Bedek de varkenslapjes met de plakken serranoham en rasp er de Manchego over met een dunschiller.

Rol de varkenslapjes op tot een mooie rol en steek er enkele prikkers door om het vlees vast te houden. Herhaal deze stap tot de varkenslapjes op zijn.

Pel de sjalot en snijd ze in fijne ringen. Leg de ringen in een mengkom en giet er een scheutje witte wijnazijn over. Laat de sjalot even garen.

Zet twee pannen op het vuur. Verwarm in één pan een flinke scheut  arachideolie.

Klop de eieren los in een schaal en giet er een scheutje olijfolie bij. Meng de paneermeel en de panko in een andere schaal.

Haal de cordon bleus eerst door de eieren en vervolgens door het mengsel van paneermeel en panko.

Bak de Spaanse cordon bleus goudbruin in de hete arachideolie.

Laat in de andere pan een nieuw klontje boter smelten in een scheutje arachideolie. Bak er de koude, gekookte aardappelen krokant in.

Kuis en was de kropsla en laat hem even uitlekken. Doe de blaadjes sla vervolgens in de mengkom met de gegaarde sjalotringen. Werk de sla af met een snuifje zout en peper, een scheutje slaolie en wat fijngesnipperde dragon en bieslook. Meng het geheel mooi onder elkaar.

Haal de goudbruine cordon bleus uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.

Breng de aardappelen op smaak met peper, zout en een snuifje paprikapoeder.

Haal de tandenstokers uit het vlees. Snijd de rollades in stukken.

Serveer de Spaanse cordon bleus met de gebakken aardappelen en de kropsla.

Spaanse cordon bleu met gebakken aardappelen en kropsla