Soepje van chocolade, pinda-karamelmousse en nougat

Een origineel nagerecht op basis van chocolade, pinda, karamel en nougat. De aandachtige kijker herkent er misschien iets in van een bekende chocoladereep, maar Jeroen tilt dit dessertje toch nog naar een hoger niveau!

Ingrediënten

  • 1.97 gelatineblaadje
  • 150 g karamelsnoepjes
  • 4 dl room
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 40 g kristalsuiker
  • 3 ei
  • 250 ml melk
  • 150 ml room
  • 200 g chocolade
  • 1 dopje vanille-extract
  • 50 g pinda's
  • 100 g nougat

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Pinda-karamelmousse

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Doe de snoepjes in de blender en mix ze fijn.

Breng de room rustig aan de kook. Laat de snoepjes en de pindakaas smelten in de warme room tot je een lopende karamelsaus hebt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme karamelroom.

Scheid de eieren en houd de eiwitten nog even apart. Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Giet de karamelroom op de ruban en laat het geheel even koud kloppen.

Klop de eiwitten stijf en de room half op. Spatel het opgeklopte eiwit onder de ruban met de karamelsaus. Spatel er vervolgens de half opgeklopte room onder, dek de mousse af met vershoudfolie en laat hem opstijven in de koelkast.

Soepje van chocolade

Meng de melk en de room voor het chocoladesoepje en breng het op een zacht vuurtje aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en laat hem smelten in de melk en de room. Voeg er een beetje vanille-extract aan toe. Laat het soepje afkoelen in de koelkast wanneer de chocolade gesmolten is.

Serveren

Giet wat van het koude chocoladesoepje in een diep bord en schep er een mooie quenelle mousse in. Werk af met wat verkruimelde nougat en gezouten pinda’s.

Soepje van chocolade, pinda-karamelmousse en nougat