Soep van zoete aardappel met krab

Een soep met garam masala kan niet anders dan hartverwarmend zijn. De bereiding van deze oosterse soep is supereenvoudig: vul de pot met heerlijke ingrediënten zoals bataat, paprika, gember, limoenblaadjes, groentebouillon en currypoeder en laat de tijd zijn werk doen. Als afwerking kiest Jeroen voor vers krabvlees, kokosmelk en koriander voor de liefhebbers.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 4 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 duim gember
  • 3 liter groentebouillon
  • 4 limoenblaadjes
  • een snuif currypoeder
  • een snuif garam masala
  • 0.5 rode chilipeper
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • enkele blaadjes koriander
  • 250 g krabvlees

Benodigdheden

  • een blender of handmixer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.

Snijd de ajuinen in grove stukken. Plet en pel de look. Stoof alles aan.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Laat mee aanstoven. 

Verwijder de pitjes van de paprika. Snijd de paprika in grove stukken en doe ze bij de groenten.

Schil de gember en snijd fijn. Voeg toe aan de groenten.

Giet de groentebouillon bij de groenten.

Breng de soep op smaak met de limoenblaadjes, een snuif currypoeder en een snuif garam masala.

Zet het deksel op de pot en laat de soep 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.

Schep de soep in de blender en mix alles fijn tot een zijdezachte soep.

Serveer de soep in een kommetje. Leg onderin een portie vers krabvlees en schep de soep erover. Werk af met een scheutje kokosmelk en eventueel wat pluksels koriander en een beetje fijngesnipperde chilipeper. Smakelijk!

Soep van zoete aardappel met krab