Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal

Klein maar fijn én boordevol smaak. Bouchot mosselen zijn een echte delicatesse. Jeroen gebruikt het vocht van deze smaakvolle mosseltjes als basis voor een Japanse soep met miso, een pasta van gefermenteerde sojaboontjes, en zeekraal. Het resultaat is een fluweelzacht soepje met een krachtige umami smaak.

Ingrediënten

  • 4 stengels selder
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • boter
  • 2 kg bouchotmosselen
  • peper
  • 3.5 dl sake
  • 100 g sojaboon
  • 100 g zeekraal
  • een scheutje room
  • 2 eetlepel miso pasta

Benodigdheden

  • een vergiet
  • een zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Spoel de selder schoon en snijd de stengels fijn.

Snijd de ajuin in halve ringen en de look in stukjes.

Verwarm een klont boter in een grote pot en stoof de groenten aan.

Spoel de mosselen en laat ze uitlekken. Laat ze mee stoven in de pot en voeg een flinke snuif peper toe.

Voeg de sake toe en zet het deksel op de pot. Schud de mosselen regelmatig op.

Laat de sojabonen en zeekraal kort garen in een kom met kokend water.

Giet de mosselen af wanneer ze gaar zijn en vang het vocht op in een kommetje.

Haal de mosselen uit de schelpjes.

Verwarm het mosselvocht opnieuw. Voeg de boter, een scheutje room en de miso toe. Breng op smaak met flink wat peper.

Zet de mixer erin en meng alles tot een schuimige soep.

Doe de mosseltjes terug in de soep en voeg ook de sojabonen en zeekraal toe.

Serveer de soep met garnituur in een kommetje. Smakelijk!

Soep van bouchot mosselen met miso en zeekraal