Soep met kikkererwten en spinazie

Een Spaanse soep die meteen geconsumeerd kan worden. Klinkt als een fantastisch doordeweeks gerecht! Deze kikkererwtensoep wordt gebonden met een mengsel van geroosterd zuurdesembrood, tomaten en kruiden. Je kan deze bereidingswijze vergelijken met die van een picada uit Noord-Spanje. Liefhebbers kunnen de soep afwerken met stukjes kabeljauw.

Ingrediënten

  • 2 flinke scheut olijfolie
  • 3 ajuin
  • 3 teentje look
  • 2 blik kikkererwten
  • 4 sneetje zuurdesembrood
  • 2 liter groentebouillon
  • peper
  • zout
  • 3 tomaat
  • 1 flinke snuif komijn
  • 2 dopje saffraan
  • 4 eierdooier
  • 1 kg spinazie
  • 1 flinke snuif cayennepoeder

Benodigdheden

  • Een casserole of ruime kookpot
  • een blender

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een flinke scheut olijfolie verwarmen in een ruime casserole. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de hete olie.

Pel de teentjes look, snijd ze fijn en laat ze vervolgens meestoven met de ui. 

Spoel de kikkererwten en voeg ze toe aan de stovende groenten. 

Zet een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Snijd de sneden zuurdesembrood grof en bak ze in de hete olie. 

 

Blus de stovende groenten met de groentebouillon en kruid bij met peper en zout. 

Verwijder de kroontjes en snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten. Kook de tomaten mee met de soep.

Doe de croutons in de beker van de blender met de komijn, de saffraan, peper en zout. 

Haal de tomaten uit de soep, snijd ze grof en voeg ook toe aan de beker van de blender. 

Voeg ook de eierdooiers en het teentje look toe. Mix het geheel fijn. 

Snijd de spinazie grof en doe ze bij de soep. 

Meng het broodmengsel onder de soep en voeg er de cayennepeper aan toe. Roer het mengsel onder de soep, zodat het goed opgelost is. 

Serveer de soep in een diep bord.  

Soep met kikkererwten en spinazie