Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

Smossen is toegestaan met deze zalige 'slordige' Sloppy Joe burgers. Met een zweem van bruin Belgisch bier in het gehakt en een knapperige salade met romige sladressing als tegengewicht is dit het ultieme hangover gerecht.

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • een scheut olijfolie
  • een snuif cajunkruiden
  • een snuif grof zout
  • een snuif Provençaalse kruiden
  • 4 hamburgerbroodje
  • een klont boter
  • 2 ajuin
  • 1 groene paprika
  • enkele jalapeño
  • 400 g rundergehakt
  • 200 g varkensgehakt
  • een snuif peper
  • een snuif zout
  • een snuif paprikapoeder
  • 2 teentje look
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 dl bruin bier
  • een snuif cajunkruiden
  • 1 rode ui
  • 0.25 ijsbergsla
  • 1 bokaal zure augurk
  • 4 eetlepel yoghurt
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 teentje look
  • 0.25 bussel bieslook
  • enkele takjes krulpeterselie
  • enkele takjes dille
  • een snuif zout
  • een scheut worcestershiresaus
  • enkele druppels Tabasco
  • 0.5 limoen

Benodigdheden

  • oven
  • ovenschaal
  • lookpers
  • rasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De voorbereiding

Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.

De aardappelwedges

Spoel de aardappelen onder koud water. Snijd ze in partjes. Leg de aardappelwedges op een ovenschaal, sprenkel er wat olie over en kruid ze. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de hete oven.

Draai de aardappelwedges na een kwartier om en rooster ze nog een tiental minuten. Bak de broodjes ook even mee in de oven.

De burger

Zet twee pannen op het vuur en laat in elke pan een klont boter smelten. Pel de ajuin, snijd ze in blokjes en stoof aan in de boter. Snijd de groene paprika en de jalapeñopepers in stukjes. Voeg de groenten toe en laat het geheel even bakken.

Doe de twee soorten gehakt in de andere pan en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Pel de look en rasp hem erbij. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken.

Schep de groenten bij het gehakt. Voeg de worcestershiresaus, de mosterd en de bruine suiker toe. Schenk het bier erbij en laat de saus goed inkoken. Breng op smaak met cajunkruiden en zout.

Pel de rode ui en snijd ze in slierten. Snijd de plakken augurk in reepjes en snijd de ijsbergsla in slierten. Doe alles samen in een kom.

De ranch dressing

Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom en rasp er de look bij. Snipper de kruiden fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, de worcestershiresaus en de tabasco. Pers er het limoensap bij en meng alles.

Meng een deel van de dressing onder de sla en hou de rest bij om te serveren bij de aardappelwedges.

Afwerken en serveren

Haal de broodjes uit de oven, snijd ze overlangs in twee en rooster ze nog even onder de grill.

Leg de onderkanten van de buns op een bord en lepel er flink wat van het gebakken gehakt op. Dek af met de bovenkant van de bun. Serveer met de sla en de aardappelwedges. Werk af met wat extra dressing.

Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges