Sint-jakobsnootjes met gnocchi meunière

Dit is een fantastisch voorgerecht of lichte lunch. Gebruik oude aardappelen om gnocchi te maken. Hoe ouder ze zijn, hoe beter omdat je dan minder bloem moet toevoegen.

Ingrediënten

  • 3 aardappel
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eierdooier
  • peper
  • 125 g bloem
  • bloem
  • boter
  • 12 sint-jakobsnootje
  • peper
  • zout
  • 1 bussel rucola
  • 0.5 bussel peterselie
  • boter
  • 0.5 citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • een keukenmachine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De gnocchi

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Giet de aardappelen af en laat ze drogen op het vuur. Ze moeten zo droog mogelijk zijn.

Prak de aardappelen een beetje in de kom van de keukenmachine. Rasp er de Parmezaan bij en voeg er de eierdooiers aan toe. Kruid met peper. Laat de machine draaien en doe er lepel per lepel de bloem bij. Mix tot een stevig deeg.

Bestuif het werkoppervlak met bloem. Rol het deeg tot een worst en snijd het in stukken van 2 tot 3 centimeter.

Breng water met een snuifje zout aan de kook.

Kook de gnocchi kort in het water. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. 

Schep ze uit het water met een schuimspaan en doe ze in een kom met koud water. Zo vermijd je dat ze aan elkaar kleven.

De sint-jakobsnoten

Smelt een klont boter in een pan.

Kruid de Sint-Jakobsnoten met peper en zout, en bak ze kort in de boter.

Afwerken en serveren

Spoel de rucola en laat uitlekken in een vergiet.

Haal de blaadjes van de peterselie en snipper ze fijn. 

Doe een nieuwe klont boter in de pan waarin de sint-jakobsnoten gebakken werden. Bak de gnocchi in de pan.

Doe de peterselie bij de gnocchi. Laat kort meebakken. Blus met het sap van de citroen.

Leg de sint-jakobsnoten terug in de pan om op te warmen.

Serveer de gnocchi met sint-jakobsnoten, wat rucola en een beetje Parmezaanschilfers.

Sint-jakobsnootjes met gnocchi meunière