Shortbread met chocoladefudge en noten

Dit is een perfect recept om de chocolade die de paashaas bracht op te gebruiken. Jeroen maakt een typisch Brits koekje met fudge. Dat laatste kun je een beetje vergelijken met de vulling van een Chokotoff of een praline.

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 300 g tarwebloem
  • grof zout
  • 300 g chocolade
  • 80 g boter
  • 305 ml melk
  • 100 g pecannoten

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Het koekje

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Laat de boter op kamertemperatuur komen.

Vet een ovenschaal in met een beetje boter en leg er een vel bakpapier in.

Snijd de boter in stukjes en meng ze met de suiker, de bloem en een snuif grof zout.

Kneed met je handen tot een deeg en leg het op de bodem van de ovenschaal. Druk het deeg wat aan. Prik er met een vork gaatjes in.

Bak de koek 20 minuten in de voorverwarmde oven.

tip Dit is ook een perfecte bodem voor bijvoorbeeld een citroentaart of kaastaart. Je kan de koekjes natuurlijk ook zo serveren, zonder fudge.

De fudge

Doe de chocolade met de boter en de gecondenseerde melk in een kookpot en verwarm op het vuur tot alle chocolade gesmolten is.

Afwerken en serveren

Snijd de pecannoten grof.

Haal de koekjesbodem uit de oven en stort er de fudge over uit.

Strooi er de gehakte noten over.

Laat afkoelen. Zet in de koelkast en laat opstijven.

Dompel een mes in heet water. Snijd de koek in stukjes. Serveer bijvoorbeeld bij de koffie.

Shortbread met chocoladefudge en noten