Shish kebab van kip met auberginesalade en look-yoghurtsaus

Jeroen zijn reis door de Turkse keuken inspireerde hem voor deze fantastische snack. Sappige, op kolen gegrilde kip met een lauwe salade van geroosterde aubergines en een zalige looksaus. Zo heb je een shish kebab nog nooit geproefd!

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • 4 teentje look
  • peper
  • keukenzout
  • een snuif chiliflakes
  • een snuif komijn
  • 4 eetlepel granaatappelsiroop
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapasta
  • een snuif gedroogde tijm
  • een snuifje munt
  • enkele takjes munt
  • 600 g kippendij
  • 3 tomaten
  • 2 stengel lente-ui
  • enkele takken platte peterselie
  • 2 eetlepel sesampasta
  • enkele druppels citroensap
  • 1 ajuin
  • een snuif sumac
  • 4 eetlepel yoghurt

Benodigdheden

  • patépennen
  • ovenschaal

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C en laat de bbq heet worden.

Snijd de aubergines in twee, maak er enkele insnijdingen in en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er flink wat olijfolie over. Pel de teentjes look, snijd ze in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen.

Kruid de aubergines met peper, zout, de chiliflakes en de komijn. Schuif ze in de oven voor 20 tot 30 minuten.

Pel en plet de look. Meng de granaatappelsiroop met de olijfolie kom en voeg er de geplette look, de paprikapasta, de komijn, de munt, de chiliflakes, tijm en een flinke snuif zout aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

Snijd de kip in blokjes en meng ze onder de marinade. Laat even staan.

Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in blokjes en doe ze in een kom.

Was de munt, de peterselie en de lente-ui. Snipper de lente-ui fijn en snijd de groene kruiden grof. Voeg ze bij de tomaten.

Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de schil van de aubergines, hak het fijn en laat verder afkoelen.

Voeg de aubergine toe aan de tomatensalade. Schep de sesampasta erbij en breng de salade op smaak met het citroensap, een scheutje olijfolie en een flinke snuif zout. Meng alles onder elkaar en zet fris.

Pel de ui, snijd ze in fijne repen en doe ze in een kommetje.

Rijg de gemarineerde blokjes kip op de satépennen.

Rooster de shish kebab op de hete grill van de bbq.

Schep wat van de aubergineslade op een bord en leg er een gebakken saté op. Lepel er wat yoghurt over en werk af met de sliertjes rauwe ui en een flinke snuif sumac.

Shish kebab van kip met auberginesalade en look-yoghurtsaus