Sesamsaus

Het is altijd extra leuk als je bij een etentje je eigen sausjes kan serveren. Zo hoef je vooraf geen uren in de keuken te staan, en kan je toch trots zijn op je persoonlijke bijdrage.

Ingrediënten

  • 0.5 knol gember
  • 2 teentje look
  • 1 stengel citroengras
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel zoetzure chilisaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepel sesamolie
  • 1 koffielepel sambal

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Sesamsaus

Hak de verse gember in kleine stukjes. Je kan het knolletje vooraf ook schillen, als je dat wilt.

Snijd ook het citroengras in kleine stukjes, en hak de verse look fijn.

Doe alles in een mengbeker.

Voeg er de pijnboompitjes aan toe, samen met de zoetzure chilisaus (of klassieke zoetzure saus) en een beetje sambal (voor wie van pittig houdt).

Schenk de sesamolie erbij, samen met de sojasaus en een beetje suiker.

Zet de staafmixer in de beker en mix de saus zeer fijn. De pijnboompitjes zullen de saus wat dikker maken en een beetje ‘beet’ geven.

Schenk de saus in een serveerschaaltje.

Sesamsaus