Jeroen kookt vanop de Plaza Ochavada in het zonovergoten Archidona, waar hij aan de slag gaat met secreto. Dit prachtig stukje varkensvlees is doorspekt met vet en heeft daardoor ontzettend veel smaak. Serveer met gebakken aardappelen en een simpele fruitsalade.

Ingrediënten

  • 600 g aardappel
  • 0 olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 0 peper
  • 0 grof zout
  • 0 een snuif salie
  • 0 gedroogde tijm
  • 0 cayennepeper
  • 0 een takje rozemarijn
  • 600 g secreto
  • 0 olijfolie
  • 400 g abrikoos
  • 0 olijfolie
  • 0 grof zout
  • 1 bussel rucola
  • 0 een scheutje dragonazijn
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 0 enkele takjes basilicum

Benodigdheden

  • een barbecue

Partners

Bereiding

Verwarm de barbecue.

Kook de aardappelen in de pel gaar in een pot gezouten water.

De marinade

Doe een flinke scheut olijfolie in een diepe schaal.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de olijfolie. Kruid met peper en grof zout.

Breng op smaak met een snuif salie, tijm en cayennepeper.

Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Doe de rozemarijn bij de marinade en roer alles door elkaar.

Het vlees en de aardappelen

Haal het vlees door de marinade en bewaar op een bord in de koelkast.

Giet de aardappelen af en laat even afkoelen. Snijd de aardappelen in twee en besprenkel met olijfolie.

De abrikozensalade

Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Sprenkel er een beetje olijfolie en grof zout over.

Leg de abrikozen met de snijkant naar beneden op de barbecue en laat even grillen. Draai ze om en gril ook deze kant.

Leg wat rucola in een diep bord. Giet er een lekje olijfolie en dragonazijn over. Kruid af met peper en zout.

Haal de abrikozen van de grill en snijd ze in partjes. Verdeel over de rucola.

Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Bewaar de salade in de koelkast.

Afwerken en serveren

Gril het gemarineerd varkensvlees aan beide kanten op de barbecue.

Leg ook de aardappelstukjes op de barbecue.

Snijd de secreto in fijne sneetjes en serveer met de abrikozensalade en de gebakken aardappelen. Werk af met een likje olijfolie en grof zout.