Scones met aardbeienconfituur

Typisch Britse scones zijn zoete gebakjes die je eet als ontbijt of vieruurtje. Ze zijn niet bijzonder moeilijk om te maken en smaken fantastisch met lichtzoete, opgeklopte room en confituur. Wie durfde ooit beweren dat Britten niet kunnen koken?

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 500 g bloem
  • 25 g bakpoeder
  • 100 g kristalsuiker
  • 0 een snuifje zout
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 0 aardbeienconfituur

Benodigdheden

  • een deegrol
  • een uitsteekring met een doorsnede van 5 cm
  • een siliconen bakmat of bakpapier
  • een bakkwast
  • een garde

Partners

Bereiding

De scones

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

Verwarm de oven voor tot 150 °C.

Meng de bloem met het bakpoeder, de kristalsuiker en een snuifje zout. Vorm een bergje op je werkblad.

Maak een putje in het midden. Giet er de melk in en voeg er de zachte boter aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Blijf lang kneden en voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Het deeg moet mooi elastisch zijn.

Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 1 cm.

Bekleed een ovenplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.

Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.

Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje melk. Bestrijk de scones met het mengsel (doreren). Dat mag je twee keer doen.

Zet de scones in de voorverwarmde oven. Verhoog de temperatuur meteen naar 200 °C en laat de scones ongeveer 20 minuten bakken.

Afwerken en serveren

Klop de room half op met de bloemsuiker.

Snijd de scones overlangs open en schep er room en confituur op.

Serveer warm met a cup of tea.

Scones met aardbeienconfituur