Schnitzel van rogvleugel piccata met gebraiseerde prei

Piccata is een Italiaanse vleesbereiding, maar Jeroen doet het deze keer met vis. Rogvleugel om precies te zijn. De krokant gebakken vis krijgt gezelschap van gebraiseerde prei en gekookte aardappelen.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 4 preistronk
  • peper
  • keukenzout
  • een scheutje water
  • een klont boter
  • 2 eiwit
  • een scheutje olijfolie
  • 2 eetlepel bloem
  • 100 g paneermeel
  • 1 kg rogvleugel
  • 2 citroen
  • 0.5 bussel krulpeterselie
  • 4 ansjovisfilet
  • 100 g boter
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g kappertjes

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Snijd de prei in julienne, spoel met water en stoof ze aan in een pan met boter en een scheutje water. Kruid met peper en zout. En zet een deksel op de pot. Laat de prei een tiental minuten braiseren.

Doe het eiwit in een schaal samen met een beetje olijfolie, zout en peper. Kluts de eiwitten los in een schaal.

Doe de bloem en het paneermeel ook elk in een aparte schaal.

Snij het visvlees van de rogvleugel voorzichtig van de graat en kruid met peper en zout.

Laat in een grote pan een scheut olijfolie en een klont boter heet worden. Voor de vis hebben we veel vetstof nodig.

Haal de plakken rog eerst door de ovenschaal met de bloem, vervolgens door de schaal met het eiwit en als laatste door het paneermeel.

Bak de schnitzels bruin in de pan.

Schil de citroen en snij het vruchtvlees in plakjes. Hak de peterselie en de ansjovis fijn.

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn

Haal de gebakken vis uit de pan en hou de schnitzels even warm.

Bereiding Piccata saus

Doe de vetstof weg uit de pan en laat de 100 gr boter erin smelten.

Leg de plakjes citroen in de bruisende boter en voeg er de ansjovis aan toe.

Blus met de witte wijn en voeg de kappertjes en de peterselie toe.

Roer alles onder elkaar en kruid met peper en zout.

Afwerking

Leg wat van de gebraiseerde prei op een bord en schik er een gebakken schnitzel van rog bij en wat gekookte aardappelen bij.

Werk het geheel af met de piccata saus.

Schnitzel van rogvleugel piccata met gebraiseerde prei