Schnitzel van portobello met boontjes

De veelzijdigheid van portobello’s wordt in dit gerecht nogmaals in de verf gezet. Jeroen geeft de portobello’s een mediterraanse toets en hult ze vervolgens in een krokant jasje. De vegetarische schnitzel komt volledig tot z’n recht in combinatie met de lauwe salade van boontjes.

Ingrediënten

  • 4 koffielepel sumak
  • 1 limoen
  • 2 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • 3 dl olijfolie
  • een likje olijfolie
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper
  • enkele takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 4 portobello
  • 100 g hazelnoot
  • arachideolie
  • 3 eiwit
  • 150 g panko
  • bicarbonaat
  • 500 g sperzieboontjes
  • enkele muntblaadjes
  • 1 bussel waterkers
  • enkele plukjes platte peterselie
  • 250 g Berloumi

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de sumac in een mengkom met het limoensap, paprikapoeder, komijn, olijfolie en honing. Meng alles onder elkaar en werk af met een snuif zout. 

Snijd een rode ui in halve ringen en laat ze garen in de vinaigrette. 

Doe een flinke scheut olijfolie met het zout, peper, de fijngehakte tijm, fijngehakte rozemarijn en het geraspte teentje look. 

 

Snijd de portobello’s doormidden, leg ze op een ovenschaal en smeer ze aan beide kanten in met de olie. 

Snijd de hazelnoten grof en rooster ze in een pan met een likje olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.

Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een pan.

Zet 2 ovenschalen klaar. Vul één ovenschaal met de eiwitten gemengd met een likje olijfolie en de tweede ovenschaal met de panko. 

Haal de portobello’s eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko. Bak de portobello’s in de hete olie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. 

Breng een ruime pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook de boontjes gaar in het water. 

Voeg enkele muntblaadjes toe aan de sla gevolgd door de waterkers en enkele pluksels platte peterselie. 

 

Giet de boontjes af en doe ze bij de sla met de geroosterde hazelnoten. Meng alles onder elkaar. 

Serveer de sla op een bord en leg er de portobello bij. 

Snijd de berloumi in blokjes en bak ze kort in een pan. Werk het bord af met de geroosterde berloumi. 

Schnitzel van portobello met boontjes