Schelvis met bulgur risotto, erwtjes en saffraan

In plaats van rijst gebruiken we bulgur of gebroken tarwe voor de risotto. Heerlijk met versgedopte erwtjes en een mooi stuk schelvis uit de oven. Het is een heel puur gerecht waarin je alle frisse smaken proeft.

Ingrediënten

  • 400 g erwten
  • 6 dl groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 200 g bulgur
  • 2 dopje saffraan
  • boter
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • zout
  • 1 ajuin
  • peper
  • peper
  • zout
  • 600 g schelvis
  • boter
  • een scheutje witte wijn

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De bulgurrisotto

Dop de erwtjes.

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

Pel en snipper de sjalot. Stoof in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de lookpulp met de sjalot.

Leg de tijm en de laurier in de pan.

Doe er de bulgur bij en laat kort mee bakken.

Bevochtig met de groentebouillon. Doe er het saffraanpoeder bij en laat garen op een zacht vuur.

Haal de risotto van het vuur en vis er de tijm en de laurier uit. Roer er een klontje boter door.

Rasp de parmezaan en roer door de risotto.

Breng water met een snuifje zout aan de kook. Kook de erwtjes 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.

Pel en snipper de ui.

Smelt een klontje boter in een pan en stoof de ui.

Doe de erwtjes bij de ui en kruid met peper en zout.

De vis

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Verdeel de vis in porties en kruid met peper en zout.

Wrijf een ovenschaal in met boter. Leg er de schelvis in en giet er een scheutje wijn (of water) over.

Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Afwerken en serveren

Roer de jus van de vis door de risotto.

Serveer de bulgurrisotto met erwtjes en schelvis.

Schelvis met bulgur risotto, erwtjes en saffraan