Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta

Champignons smaken deze tijd van het jaar niet alleen goed met een stukje wild. In dit romige pastagerecht paren we dooierzwammen (girolles of cantharellen) met filet van schartong. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g dooierzwam
  • boter
  • peper
  • zout
  • 2 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • een scheut witte wijn
  • 400 g pasta
  • 2 schartong
  • 200 g kruidenkaas
  • 1 citroen
  • 0.5 bussel bieslook

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.

Smelt een klont boter in een hoge pan.

Bak de paddenstoelen in de boter. Kruid met peper en zout.

Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen.

Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe.

Blus de dooierzwammen met witte wijn en laat helemaal droogkoken.

Kook de pasta gaar in gezouten water.

Smelt een klontje boter in een pan.

Kruid de schartongfilets op de velkant met peper en zout. Bak ze op de viskant in de boter. Draai de filets net voor het serveren nog even om, dan zijn ze perfect gebakken.

Meng de kruidenkaas onder de paddenstoelen. Breng verder op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en laat even afkoelen.

Serveer de pasta met de schartong en een flinke schep champignonsaus. Werk af met snippers bieslook en een partje citroen.

Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta