Scampiballetjes in oosterse bouillon

Een gezonde oosterse bouillon is een goede manier om de week te starten. Perfect voor jong en oud! 

Ingrediënten

  • 600 g scampi's
  • 2 liter visfumet
  • 1 dl sojasaus
  • 1 dl oestersaus
  • 5 eetlepel sesamolie
  • 100 g shiitake
  • 3 teentje look
  • 1 sjalot
  • 100 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 selderstengel
  • 0.5 venkel
  • 0.5 citroen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 3 eetlepel paneermeel
  • 1 limoen
  • 4 lente-uitje
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • Hakmolen

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Breng de visfumet zachtjes aan de kook en voeg er de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie en de shiitakes aan toe.

Pel de look en de sjalot en schil de gember. Snijd vervolgens de gember en de sjalot in fijne reepjes. Snijd de look in plakjes. Voeg ze toe aan de bouillon. Snijd ¾ van de chilipeper overlangs en haal de zaadlijsten eruit. Snijd daarna de peper fijn en voeg toe.

Haal de zaadjes uit de puntpaprika, snijd de groente in reepjes en voeg toe aan de bouillon.

Spoel de selder onder koud water. Snijd de selder en de venkel in fijne reepjes. Voeg toe aan de bouillon en laat het geheel zachtjes koken. 

Snijd de schoongemaakte scampi's grof, doe ze in de hakmolen en maal ze kort fijn. Schil de gember en rasp hem bij de gemalen scampi’s. Snijd ook de rest van de chilipeper fijn en voeg toe. Laat de hakmolen nog even draaien.

Pers het sap van een halve citroen bij de scampi’s. Doe er vervolgens de sesamolie, de vissaus en het paneermeel aan toe. Maal alles fijn.

Rol balletjes van de fijngemalen scampi’s.

tip Doe een scheutje olijfolie in je handen. Zo kan je gemakkelijker balletjes rollen.

Doe de balletjes voorzichtig bij de hete bouillon en laat ze kort garen. De balletjes komen bovendrijven wanneer ze gaar zijn.

Breng de bouillon op smaak met wat extra vissaus en limoensap. Snijd de lente-ui in grove stukken en laat ze nog even kort meekoken. Serveer de bouillon met wat koriander.

Scampiballetjes in oosterse bouillon